HAVACILIK SANAYİ'İNDE YERLİ ÜRETİM

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu tarafından 30 Ekim Pazartesi günü Sabancı Kültür Merkezinde Türk Hava Yolları Genel Müdür Başdanışmanı Halil TOKEL'in konuşmacı olarak katıldığı "Havacılık Sanayiinde Yerli Üretim" adlı konferans düzenlendi.

Uçak Teknolojisi Programı öğrencisi ve Topluluk Başkanı Şefik TEKER, Topluluk olarak kuruldukları günden itibaren yapılan faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirmiştir. Topluluğun Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Mukadder İĞDİ ŞEN, Uçak Teknolojisi Programı, Topluluğun kuruluş amaçları ve havacılık sektöründeki gelişmelerle ilgili bir konuşma yapmıştır. Sn. Halil TOKEL, THY Teknik A.Ş.’nin kuruluş amacı ve yapılan çalışmalar ile birlikte, dünya genelinde öncüsü oldukları alanlarda ve havacılıkta yerli üretime neden geçilmesi gerektiği ve bu alandaki faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, öğrencilerimizin sektörle ilgili farkındalıklarını arttırıcı konuşmasını gerçekleştirmiştir.

Konferans sonrasında, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, misafirlerimiz ve Topluluk üyesi öğrencilerimiz ile birlikte makamında ziyaret edilmiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 31.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 695 kez okundu.