TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN “BİZ DE VARIZ” PROGRAMI…

Trakya Üniversitesi’nde, Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde birbirinden renkli etkinliklere sahne olan “Biz De Varız” programında, özel gereksinimli bireylerin sorunlarına ve yaşadıkları zorluklara dikkat çekilerek farkındalık oluşturulması amaçlandı. Trakya Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Özel Eğitim Topluluğu tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen etkinlikle, tüm dünyada özel gereksinimli bireylerin topluma kazandırılması ve haklarının “tam ve diğer insanlara eşit ölçüde” sağlanması ile seslerinin topluma duyurulması için anlamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Bedensel, zihinsel, sosyal ya da ekonomik koşulları nedeniyle özel ihtiyaçları olan insanların korunması ve kendi ihtiyaçlarına uygun hizmet ve olanaklara eşit bir şekilde erişmelerini sağlamaya; engel durumu olan öğrencilerin akademik, sosyal, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyen bir ortam oluşturmaya yönelik çalışmalar yapmayı kendisine misyon edinen Trakya Üniversitesi’nin, yükseköğretimdeki her öğrenciye yönelik erişilebilirlik çalışmalarına destek olmak ve farkındalık oluşturmak hedefiyle gerçekleştirdiği etkinlikte ilk olarak, üniversitenin Özel Eğitim Topluluğu tarafından hazırlanan kısa filme yer verilirken, gösterimin ardından Trakya Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu Başkanı Cemal Uğurlu, günün önlem ve anlamını belirten konuşmasını yaptı. 
Topluluk Başkanı Cemal Uğurlu, bu sene “Biz De Varız” etkinliğinin 5.’sini hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, özel gereksinimli bireylerin en temel ihtiyaçlarının toplum ve çevreleri tarafından anlaşılmak olduğuna vurgu yaparak, “Özel gereksinimli bireyler için en önemli konu topluma uyum sağlamak, toplumla entegrasyonu kurmaktır. Geçmiş yıllara göre özel gereksinimli bireylerin toplum nezdine kabulüne yönelik farkındalık çalışmalarının arttığından söz edebiliriz ancak bu konuda üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmiş, bu meseleyi halledebilmiş değiliz. Bu etkinlikle, özel gereksinimli bireylerin sorunları ve yaşadıkları zorluklar hakkında farkındalık oluşturmak istedik. Toplumun her kesiminden olduğu gibi, öğrenci dostlarımızdan da beklentimiz, özel gereksinimi olan bireyler ve öğrenci arkadaşları için hayatı erişebilir kılmaları. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Rektörlüğümüz olmak üzere üniversitemizin tüm birimlerine ve topluluk üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.
Özel Eğitim Topluluğu Başkanı Cemal Uğurlu’nun konuşmasının ardından, Trakya Üniversitesi öğrenci topluluklarından, Düşünce, Edebiyat ve Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan “Yarın Fark Yarat” adlı oyun gösterime sunuldu. Ardından sırasıyla, Trakya Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu’nun hazırladığı “Benim Kuralım”, Tiyatral Tuşe Tiyatro Topluluğu’nun “Geçmişin Gölgesinde” adlı oyunlarıyla Özel Eğitim Topluluğu ve Engelsiz Üniversite Birimi gönüllü öğrencilerinin hazırlamış olduğu, Ogün Sanlısoy’un otizmli oğluyla beraber söylediği “Yağmur Çocuk” adlı parçanın işaret dili ile gösterimine yer verildi.
Programda, Özel Eğitim Topluluğu Başkanı Cemal Uğurlu’ya, Trakya Üniversitesi Düşünce, Edebiyat ve Tiyatro Topluluğu, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu ve Tiyatral Tuşe Tiyatro Topluluğu üyelerine, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Özel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Dilber Tezel, “Biz De Varız” etkinliğinin Trakya Üniversitesi’ne kazandırılmasında önemli pay sahibi olan Dr. Öğretim Üyesi Selmin Çuhadar ve Özel Eğitim Bölümü Arş. Gör. Mehmet Oğuz Günşen tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
Ek Resimler
Bu içerik 19.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 453 kez okundu.