Bolca Ana Mutfak

Öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimiz, hijyenik koşullarda ve diyetisyen gözetiminde dört çeşit olarak üretilen yemeklerden yararlanmaktadır. Yemek üretimleri merkezde Bolca Ana mutfağında yapılarak, diğer birimlerde hazır halde getirilerek yemek salonlarında sunulmaktadır. Diyetisyenlerimiz gözetiminde hazırlanan yemek listesi öğrencilerimizin ve personelimizin bir öğünde almaları gereken enerji ve makro besin öğeleri hesaplanarak, yeterli ve dengeli olacak şekilde, mevsimsel ürünler ağırlıklı olarak oluşturulmakta, yemek çeşitliliğinin sağlanmasına özen gösterilerek bir (1) aylık menüler halinde belirlenmektedir.

Tüm malzemeler mutfağa alınmadan önce malzeme kabul alanında Şartname (evsaflar) ye uygunlukları açısından değerlendirilir. İlaveten tavuk, balık ve dana etinin iç sıcaklıklarına, pH ‘ma (tavuk ve balıketi için her koliye, dana eti için kol ve butların her birine) bakılır. Her malzeme alımı kayıt altına alınarak dosyalanmaktadır.

BolcaAna Yemekhanesi ve bağlı 9 Öğrenci Yemekhanesi, 9 Akademik ve İdari Personel yemekhanesi bulunmaktadır. Üniversitemiz Yemek Denetleme Komisyonu, belirli aralıklarla denetimlerde bulunarak yemek sunumunun İhale İdari Şartnamesinde belirtilen hususlara uygunluğunu denetlemektedir.

Bir kişilik yemeğimiz 4 çeşit (kap-porsiyon) yemekten oluşmaktadır.

1)      Çorba

2)       Ana yemekler (Et yemekleri, etli sebze ve bakliyat esaslı yemekler, balık)

3)       Yardımcı yemekler (Zeytinyağlı yemekler, börek, pilav, makama)

4)       Meyve / tatlı / komposto/yoğurt/cacık vb.

İletişim: 

Resim

Ek Resimler
Bu içerik 10.09.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 783 kez okundu.