AKILCI İLAÇ VE ECZACILIK TOPLULUĞU "TRAKYA'DA ECZA DOLABI OLMAYAN KÖY OKULU KALMASIN PROJESİ"

20 Mart 2019 tarihinde Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu ve 81 İle Dokun Projesi işbirliğiyle "Trakya'da Ecza Dolabı Olmayan Köy Okulu Kalmasın" projesi kapsamında Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ovacık Köyü'nde bulunan Prof. Dr. Necdet Tekin İlk ve Ortaokulu'nda ecza dolabı bağışı ve eğitimi yapıldı. 
Amaç sadece okulda bulunan öğrencilere sadece bağış yapmak, maddi kazanç sağlamak değildi. Aynı zamanda, ecza dolabını nasıl kullanacakları, ecza dolabındaki malzemelerin ne işe yaradıkları, hijyen  ve el yıkmanın önemi gibi önemli konular da okulda bulunan ilk ve orta okul öğrencilerine farklı seviyelerde anlatıldı. 
Eğitimin ardından Prof. Dr. Necdet Tekin İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Seçkin Adak "Buradaki dezavantajları ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarda en büyük yardımcımız sizler gibi projeler üreten, iyilik ve yardımlaşma bilincinde olan insanlar. Buraya gelmenizde emeği geçen, sizlere sahip olduğunuz bilgileri öğreten tüm hocalarımıza teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. 
Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi ve Etkinlik Sorumlusu Selin Yıldırım ise; "Bu tarz bir ortamda vakit geçirince daha iyi anlıyoruz ki gerçekten yapmamız gereken çok fazla iş var. Sevgi, ilgi ve bilgi paylaştıkça çoğalıyor. 'Trakya'da Ecza Dolabı Olmayan Köy Okulu Kalmasın' projesi gücümüzün yettiği en üst limitlerde devam edecektir." şeklinde bir açıklamada bulundu.
Ek Resimler
Bu içerik 21.03.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 542 kez okundu.