ANTİK ÇAĞDAN OSMANLI’YA EDİRNE’

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Arkeoloji Topluluğu tarafından 27 Ekim 2022 tarihinde Saat: 16.00’da Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Konferans Salonunda seminer verildi. 

Yapılan bu etkinlik Edirne’nin geçmişten günümüze nasıl geldiği ile ilgili bilgilendirme ve 5 Kasım 2022’de yapılacak olan ‘’Edirne Gezisine’’ ön hazırlık niteliğindeydi. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ergün KARACA  Trakya bölgesini Tunç Çağından başlayıp Roma Dönemi sonuna kadar değerli bilgilerini paylaştı hemen ardından Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yavuz GÜNER, Edirne’nin Bizans Döneminden başlayıp Osmanlı Dönemi de dahil olmak üzere bilgilerini öğrencilere aktardı.

Üniversitemizin Arkeoloji Topluluğu Topluluk Başkanı Dilara Berfin ALUÇ, öğrencilerimize arkeolojiyi sevdirmek, doğru bilinen yanlışları düzeltmek adına gösterdikleri değerli katkıları için akademisyenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

ResimResim

.ResimResim

Bu içerik 14.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 368 kez okundu.