AR-GE BİLİŞİM TOPLULUĞU, MEZUNLARIMIZI “CAREERMAP” ETKİNLİĞİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ İLE BULUŞTURDU

Trakya Üniversitesi Ar-Ge Bilişim Topluluğu tarafından çevrim içi “CareerMap” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte mezunlar, iş yaşamı ve kariyer planlaması hakkında bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Siber güvenlik, otonom araçlar, otomotiv sektörü, ürün yönetimi gibi konuların ele alındığı etkinliğe, farklı sektörlerde ve pozisyonlarda çalışan mezunlarımız Tümay Önal, Alp Sarıca, Burak Eren, Kemal Onay ve Birkan Bayram konuşmacı olarak katıldı.

Kafein Technology Solutions firmasında Siber Güvenlik Danışmanı olarak çalışan Tümay Önal, siber güvenlik alanı için gerekli yeterlilikler ve sertifikalar ile ilgili bilgi aktardı. Kariyerini nasıl şekillendirdiği ile ilgili bilgileri öğrenciler ile paylaşan Önal, siber güvenlik alanında çalışmanın avantajları ve dezavantajları konusuna değindi.

Eteration Bilişim Çözümleri firmasında Yazılım Geliştirme Uzmanı olan Alp Sarıca da makine öğrenmesi, otonom araçlar ve yazılım geliştirme konularında bilgiler vererek, kendi yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak, bu alanda çalışmak isteyen öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulundu.

Balkan Kalıp ve Otomotiv firmasında Kalite Mühendisi olarak görev yapan Burak Eren, kalite mühendisinin yaptığı çalışmalar ve alan için gerekli sertifikalar hakkında bilgiler vererek, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

B/S/H firmasında Sistem Mimarisi Mühendisi olarak çalışan Kemal Onay ve Teknik Ürün Yöneticisi Birkan Bayram ise konuşmalarında, Ar-Ge departmanın yaptığı çalışmalar, gelecek hedefleri ve kariyerleri hakkında bilgi paylaşarak, bu alanda çalışma yapacak öğrencilere önerilerde bulundular.

Ek Resimler
Bu içerik 24.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 105 kez okundu.