AR-GE BİLİŞİM TOPLULUĞU EDİRNE KATI ATIK BİRLİĞİ ÇÖP GAZI ELEKTRİK ÜRETİM TESİSİ TEKNİK GEZİSİ

Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı AR-GE Bilişim Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte mühendis adayları Edirne Katı Atık Birliği Çöp Gazı Elektrik Üretim Tesisini gezerek yetkililerden önemli bilgiler aldılar.
2016 yılında temelleri atılan tesisin Kasım 2018 yılında açılışı yapılarak elektrik üretimine başlandı. Tesisin Elektrik-Elektronik Mühendisi Erhan Altuntaş ve Elektrik Teknisyeni Cem Doğan işletmeye ziyarette bulunan AR-GE Bilişim Topluluğu öğrencilerinin sorularını cevapladı ve elektrik üretiminde büyük öneme sahip metan gazının çöpler içinden oksijene temas etmeden nasıl elektrik motorlarına taşındığı hakkında bilgi verdi. Yetkililer metan gazının katı atıklar içinden vakumla çekilip motorlarda yakılarak elektriğe çevrildiğini, yani hareket enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürüldüğünü aktardı. Günde 250 ton çöp atığın kabul edildiği tesis için ikinci elektrik motorunun siparişinin verildiğini, kapasitenin artacağını da söylediler.
Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı AR-GE Bilişim Topluluğunda görevli olan Malik Enes Özbek Edirne katı atık düzenli ve depolama bertaraf tesisini ziyaret etme amaçlarının çöpten hangi koşullarda ve nasıl elektrik üretildiğini öğrenmek ve arkadaşlarıyla birlikte bunu yerinde görmek olduğunu söyledi. Öğrenciler gezinin gerçekleştirilmesinde kendilerine destek olan Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi’ne teşekkür ettiklerini belirttiler.

Teknik gezinin  videosu ; 
https://www.youtube.com/watch?v=VH7iJj3haFk  

Ek Resimler
Bu içerik 14.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 367 kez okundu.