BİZİM KÖYDE SAĞLIK VAR

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, Edirne’nin köylerine yönelik dördüncüsünü düzenlediği ‘Bizim Köyde Sağlık Var’ adlı proje kapsamında Taşlısekban köyünde köylülerin genel sağlık kontrollerini yaptı.

Çoğunlukla Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin aktif olarak katıldığı ve gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yaptığı Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, bir yandan köy halkının sağlık problemlerini dinlerken bir yandan da köydeki çocuklarla oyunlar oynadı.
Katılımcıların genel sağlık durumu kontrollerini yapmaya çalıştıklarını belirten Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Başkanı Feyza Yiğit, vücut kitle indeksi hesaplaması, şeker ölçümü, tansiyon ölçümü ve akılcı ilaç kullanımı hakkında bilgilendirmeler yaptıklarını söyledi.
Genç yeryüzü doktorlarının, uluslararası tıbbi yardım alanında faaliyet gösteren Yeryüzü doktorlarının üniversite öğrencilerine yönelik bir alt birimi olduğunu dile getiren Yiğit; “Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu da çoğunlukla sağlık alanında öğrenim gören öğrencilerin aktif olarak katıldığı ve gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yaptığı bir topluluk olarak aktif faaliyettedir. Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu; hekimlik bilincini oluşturmak, saha çalışmaları ile mesleki anlamda beceri geliştirmeyi sağlamak ve iyilik için çalışan bir gençlik oluşturmak adına çalışmalarını sürdürmektedir” dedi

Edirne’nin Taşlısekban köyünü ziyaret eden ve çeşitli sağlık kontrolleri yapan öğrenciler, bunun yanında temel ağız bakımı, diş sağlığının önemi, hijyen eğitimi gibi konulara da değindi.

Bu içerik 13.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 332 kez okundu.