ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN GLÜTENSİZ MUTFAK PROJESİ

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Glütensiz Edirne ve Trakya için Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği ile Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı arasında Glütensiz Mutfak Uygulama Projesi yapıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında yapılan toplantıya Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Ayşe Bahar Gülcü, dernek başkan yardımcısı Emre Emlek, denetim kurulu üyesi Sevgi Kaya ve çölyaklı üniversite personeli Serkan Güler katıldı.

Glütene karşı olan hassasiyetle oluşan ve glütensiz bir diyetle tedavisi mümkün olan çölyak hastalığı ve bu hastalıkla mücadele edenler için Trakya Üniversitesi ve Edirne ilinde bir ilk olma özelliği taşıyacak projeye imza atıldı. Bu projeye  göre Bolca Ana Yemekhanesi içerisinde ‘Glütensiz Mutfak’ oluşturularak çölyak hastaları için yemeklerin hazırlanacağı bir mutfak bölümü oluşturulacak.

Ek Resimler
Bu içerik 05.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 317 kez okundu.