DOWN SENDROMLU ÖĞRENCİLER DANSLARIYLA BÜYÜLEDİ

Trakya Üniversitesi Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencileri, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü programında dans gösterisi gerçekleştirdi.
Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizasyonu ile “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Üniversitemiz Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki down sendromlu öğrenciler, farkındalık oluşturmak amacıyla dans gösterisi düzenledi.
Down sendromlu bireylerin sağlıklı, bağımsız ve üretken insanlar olarak toplum içinde ve toplumla birlikte hareket etmelerine yardımcı olmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, “Down sendromlu bireylere karşı geliştirilen ön yargı ve ayrımcılığı ortadan kaldırmayı ve sosyal yaşamda diğer insanlarla beraber izole edilmeden yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Sosyal hayata katılımlarını artırmak, çeşitli faaliyetler yürütmelerine yardımcı olmak, eğitim alabilmelerine, spor yapabilmelerine ve sosyalleşmelerine destek olmak için çalışmalar yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Üniversite olarak ana temalarından biri olan erişilebilir üniversite için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Öğr. Gör. Burak İşçimen, “Özel gereksinimli bireyler dâhil herkesin tümüyle erişebileceği, çeşitli donatılarla zenginleştirilmiş bir üniversite oluşturmayı hedefliyoruz. Uygulamaya geçirdiğimiz master planı doğrultusunda iyileştirme ve geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Özel gereksinimli bireylerimizin toplumla birlikte hareket etmelerini ve üniversitemizin her alanında etkin katılımlarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Sosyal yaşamda izole edilmeden, hayata katılımlarını sağlamak çok önemli.” dedi.
Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Edirne Yeni Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ve Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen katıldı.
Gösterinin ardından Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen down sendromlu öğrencilere sertifika verdi.
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliklerinin ikinci günü Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Öğrenciler dans gösterilerinin ardından müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.
Ek Resimler
Bu içerik 30.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 262 kez okundu.