ECZA DOLABI OLMAYAN KÖY OKULU KALMASIN

13 Mayıs 2019 tarihinde Trakya Üniversitesi Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırklareli Eczacı Odası ile birlikte 'Trakya’da Ecza Dolabı Olmayan Köy Okulu Kalmasın' ve '81 İle Dokun' projeleri kapsamında Kırklareli/Babeeski/Kuleli Köyü'ndeki Kuleli İlkokulu-Ortaokulu ve Sinanlı Köyü'ndeki Sinanlı İlkokulu'na ziyarette bulundular.
Okullarımızdaki ecza dolabı ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda öğrencilere "İlaç nedir?", "Nasıl kullanılmalıdır?", "Bir ecza dolabının içinde neler olmalıdır?", "El hijyeni neden önemlidir?", "Ellerimizi nasıl yıkamalıyız?" ve benzeri soruların cevapları anlatıldı. Topluluk üyeleri, öğrencilerle beraber oyunlar oynadıktan sonra öğrencilere hediyelerini verdiler.
Etkinliğin ardından Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi ve Etkinlik Sorumlusu İlayda Gül Albayrak “Trakya'da Ecza Dolabı Olmayan Köy Okulu Kalmasın Projesi topluluk olarak düzenlemeyi en çok sevdiğimiz ve gerçekleştirirken en mutlu olduğumuz etkinliklerimizden bir tanesi. Şimdiye kadar 3 farklı okula dokunabildik. Önümüzdeki dönemlerde de gücümüzün yettiğince ihtiyacı olan okullara ulaşmaya devam edeceğiz. Bu projeyi birlikte yürüttüğümüz 81 İle Dokun Proje Sorumlusu Buse Ünsal'a, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve Kırklareli Eczacı Odası'na bizimle birlikte oldukları için çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
Ek Resimler
Bu içerik 20.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 450 kez okundu.