EDİRNE İLİNDE ORFF-SCHULWERK YAKLAŞIMI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Erken Çocukluk Eğitimi Topluluğu EÇET tarafından 16.12.2017 tarihinde okul öncesi eğitim alanında bir yaklaşım eğitimi daha düzenlendi.
Hatice Erkut Anaokulunda "ORFF-SCHULWERK YENİ BİR BAŞLANGIÇ" adı altında düzenlenen eğitim Trakya Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı öğrencileri ve Edirne ilinde görev yapan okul öncesi eğitim öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 
EÇET topluluğu akademik danışmanı Doç. Dr. Emine Ahmetoğlu "Her çocuğun kendini Müzik-Hareket yoluyla aktarma hakkı olduğu ve bu deneyimleri yaşatmak amacıyla Okul Öncesi eğitimde çalışmalar yapmanın önemli" olduğunu vurgulamıştır.
Orff-Schulwerk eğitmen eğitmeni Blm. Uzm. Birgül Berna Uysal "Orff-Schulwerk yaklaşımında; çocukların kendilerini dil, müzik, hareket yoluyla ifade etmeleri ve yaratıcı süreç deneyiminden geçmelerinin hedeflendiğini, keşfetme, deneme, merak duygusunun bu süreçte çok önemli araçlar olduğunun farkında olmanın önemi ve çocukların zaten doğalarında var olan şarkı söyleme, el çırpma, dans etme, ritim tutma potansiyellerinden yola çıkıldığını" belirtmiştir.
Ek Resimler
Bu içerik 19.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 658 kez okundu.