ETUPSA ‘DAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki ETUPSA (Edirne Trakya University Pharmaceutical Students Association) Eczacılık Öğrenci Topluluğu Üyeleri  “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında 8 Kasım 2019 tarihinde T.Ü. Bolca Ana Yemekhanesi önünde bir araya gelerek etkinlik düzenlediler.Farkındalık için maskelerini taktılar, lösemili çocuklar için dileklerini kağıtlara yazdılar.”Saçım Saçın Olsun” projesi hakkında bilgilendirme yapıldı,gönüllü bir öğrenci saçlarını kestirerek projeye destek oldu.
“Saçım Saçın Olsun” projesi kanser tanısı konmuş kişilerin tedavi süreçlerinde yaşadığı sorun ve zorluklara odaklanan “Kanser Savaşçıları Derneği” tarafından başlatılan bir proje.Bu süreçte kişilerin çoğunda ilk göze çarpan sorun, geri dönüşü olan bir durum olsa da kişileri ve tedavi sürecini olumsuz olarak etkileyebilen saç dökülmesi.Bu sorunu gündeme getirmek için dernek üyeleri “Saçım Saçın Olsun” adlı projeyi başlattılar.Gönüllü olarak saçlarını bağışlayan kadın ya da erkeklerin saçlarından tanı alan ve saçları dökülmüş kişilere peruk hazırlanıyor. Saç bağışı için kesilecek saçın 30 cm’ den kısa ve fazla kimyasal işlem görmüş olmaması gerekmekte.
Bu içerik 11.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 300 kez okundu.