FİDANLAR GELECEĞE NEFES OLMAK İÇİN DİKİLDİ

Çevre sağlığını korumak, doğanın döngüsünü sağlıklı şekilde devam ettirmesini sağlamak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılmasına da katkı sağlaması düşünülen  “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında 11 Kasım 2019 tarihinde 81 ilde 2023 noktada 13 milyon fidan toprakla buluştu.
Tüm yurtta destek gören projede, sahiplenilen fidan sayısı hedef 11 milyonu geçti. Guinnes Hakemi Şeyda Subaşı Gemici gözetiminde Çorum’da 303 bin 150 fidan dikilerek 1 saatte en fazla fidan dikimi ile seferberlik Guinnes Rekorlar Kitabı’na taşındı.
En çok fidan sahiplenen illerde ilk 5’e Manisa, Isparta, Tunceli, Bingöl ve Edirne girdi. ”Bugün Fidan Yarın Nefes” diyerek projeye destek veren Trakya Üniversitesi ile bünyesindeki Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Toplulukları Üyeleri Edirne Kestanelik Kışlası Ağaçlandırma Sahası’nda fidan dikimine katıldı.
Projenin devamı amacıyla 11 Kasım Türkiye’de “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edildi.
Bu içerik 13.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 365 kez okundu.