HACI BAYRAMI VELİ'NİN İZİNDE EDİRNE

Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu kapsamında KALEM Derneği öncülüğünde Trakya Üniversitesi Sağlık Külüt ve Spor Daire Başkanlığı Genç Gönüllüler Topluluğu, Ankara Kalkınma Ajansı, Hacı Bayram-ı Veli İslami Araştırmalar Merkezi ile Hacı Bayram Veli Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen ve Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Hacı Bayram Veli’nin İzinde Edirne” tasavvuf müziği konseri ve söyleşisi 16 Mart 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Başsavcı Muhammet Savran, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Üyesi Musa Şahin, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Genç Gönüllüler Topluluğu Başkanı Muhammet Bayram bir konuşma gerçekleştirdi.
Rektör Yardımcısı ve Genç Gönüllüler Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mümin Şahin “Sen de gönül ver” sloganıyla yola çıkan Genç Gönüllüler Topluluğu’nun herkese açık olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Hacı Bayram Veli ile ilgili kısa bir bilgi vererek böyle bir etkinlikte Hacı Bayram Veli’yi anmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdiği konuşmada “Hacım Bayram Veli Edirne’de Eski Camii’nde vaaz verdiği kürsüye Edirne’den ayrıldıktan sonra ona hürmeten kimse o kürsüde vaaz vermemiştir. Bu ne kadar derin bir iz bıraktığının şahididir.” diyerek programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından Hacı Bayram Veli ile ilgili tanıtım filmi izlendi.
Daha sonra Selimiye Müezzini Erdal Albayrak’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından Necip Karakaya’nın Tasavvuf Müziği Konseri ile devam eden programda, Hacı Bayram-ı Veli'nin Edirne günleri ve yaşamı üzerine Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Tosun, Hacı Bayram-ı Veli'nin felsefesiyle ilgili olarak da İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç söyleşi gerçekleştirdi.
Programın sonunda emeği geçenlere protokol tarafından plaket verildi. 
Ek Resimler
Bu içerik 23.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 749 kez okundu.