IOT VE DERİN ÖĞRENME TOPLULUĞU TURKCELL GELECEĞİ YAZANLAR YAPAY ZEKA MEETUP'INA KATILIM GERÇEKLEŞTİRDİ

Trakya Üniversitesi Internet Of Things ve Dein Öğrenme Topluluğu olarak Turkcell Küçükyalı Plaza'da gerçekleşen Geleceği Yazanlar ve Turkcell Artificial Intelligence Community işbirliği ile Turkcell'de Yapay Zeka alanında yapılan çalışmaların anlatılacağı "Geleceği Yazanlar Yapay Zeka Meet Up" etkinliğine 15 Aralık 2018 tarihinde topluluğumuzdan Geleceği Yazanlar portalından "Android 401" başarı belgesini almış topluluk üyesi arkadaşlarımızla birlikte katıldık.

Kahvaltı ve Networking ile başlayan etkinlikte Turkcell Kıdemli Öğrenim Çözümleri Uzmanı Mehmet Aca açılış konuşmasını yaptı. Tukcell Bilgi Sistemleri Grubu Başkanı Serkan Öztürk, Turkcell Geleceği Yazanlar ekibinin yapay zeka ve derin öğrenme ile ilgili çalışmalarından bahsetti.

Turkcell Akademi Müdürü Koray Tamerk, eğitimin önemi ve Turkcell Akademi'nin eğitimdeki rolü ile ilgili bilgiler verirken Turkcell Yapay Zeka ve Veri Analizi Müdürü Caner Çanak, Yapay Zeka Ekosistemi hakkında bir sunum yaptı.

İnsan Kaynakları Yöneticisi Semih Kumluk, İnsan Kaynakları'nda Yapay Zeka'nın aktif rol almasının yakın gelecekte mümkün olduğunu anlatarak sunumunu bizlere aktardı.

Turkcell' de İzleme ve Otomasyon Sistemi Mühendisi Uğur Doktur, Görüntü İşleme hakkında bilgiler verirken Turkcell'de Veri Analitiği Geliştiricisi Mehmet Büyükzincir, Konuşma Analizi ve Sentezi başlıklı konuşmasında ses işlemenin kademelerinden ve kullanıldığı alanlardan bahsetti.

Turkcell'de Veri Analitiği Geliştiricisi Burak Işıklı Turkcell Chatbot adlı sunumunda chatbot'un çalışma prensibini bizlere aktardı. Turkcell'de Veri Analitiği Geliştiricisi Emrah Mete, Fizy Öneri Motoru'nun dinlenilen şarkılara göre öneri vermenin yerine şarkıların ses tınılarını işleyerek öneri verilmesi konusunda örnekler vererek katılımcıları bilgilendirdi. 

Turkcell'de Veri Analitiği Geliştiricisi Fatih Gündoğdu, Ağ Arızası Tahmini konusunda anlık alınan verilerin arıza çözümlerinde önemli rol aldığına değindi. Turkcell Üstün Hizmet Güvenilirliği Mühendisi İsmail Başoğlu, MEB Bilimi Sevdirme İnsiyatifi adlı sunumunu gerçekleştirdi.
Sunumlar sonrasında konuşmacılar IoT, Yapay Zeka ve sektör hakkında sorulan soruları cevaplandırdılar. Etkinlik bitiminde fuaye alanında networking için ayrılan vakitte topluluk üyelerimizle birlikte konuşmacılarımızdan Mehmet Aca, Koray Tamerk ve Caner Çanak ile etkileşimde bulunup faydalı bilgiler edindik.
Ek Resimler
Bu içerik 28.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 544 kez okundu.