İŞ HAYATINDAKİ “GÖRÜNMEZ ELLER”

Trakya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu, Edirne Merkez, Uzunköprü ve çevre yerlerdeki kayıt dışı istihdamı gözler önüne seren bir alan araştırması yaptı. Araştırma kapsamında kayıt dışı çalışan pek çok kişiyle birebir görüşme yapan öğrenciler, dün gerçekleştirdikleri “Görünmez Eller” isimli etkinlikte araştırmalarını sundu.

Trakya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu, Edirne Merkez, Uzunköprü ve çevre yerlerdeki kayıt dışı istihdamı gözler önüne seren bir alan araştırması yaptı. Trakya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu Başkanı Furkan Demir, çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada; “Arkadaşlarımız alan araştırması yaptılar. Edirne Merkez, Uzunköprü ve çevre yerlerinde kayıt dışı çalışan kişilerle görüştüler. Videoya çekilen görüşmeleri izleyerek analizlerini yapıyoruz. Amacımız kayıt dışılığı göstermek ve buna bağlı olarak kayıtlı çalışmaya yönlendirmek. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden toplamda 9 öğrencimizin olduğu 3 grubumuz var. Bir sonraki etkinliğimiz ise 10 Mayıs’ta İŞKUR ile işbirliğinde gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

Edirne’nin çocuk istihdam edilme ve emeklilikten sonra kayıt dışı çalışmada yüksek orana sahip şehirlerden bir tanesi olduğunu ifade eden Demir; “Edirne, emeklilik boyutu ve kendi hesabına çalışanlar yoğunlukta olduğu için kendi geçimini sağlayan bir şehir. O yüzden kayıt dışılık alanında da bazı şeylerin görmezden gelinme durumları da çok fazla olduğu için gelirlerini arttırma yolunda çalışmalar yapıyorlar. Çevre ve büyük şehirlere bakıldığı zaman bu anlamda Edirne, oranları yüksek yerlerden bir tanesi. Özellikle çocuk istihdam edilme ve emeklilikten sonra kayıt dışı çalışmada yüksek bir oran var” dedi.

Ek Resimler
Bu içerik 27.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 687 kez okundu.