KORFBOL TOPLULUĞU EDİRNE MİTHATPAŞA İLKOKULU’NDA

Korfbol, kadınlar ile erkeklerin beraber oynadığı tek takım sporudur.Basketbol ve hentbol karışımı gibi görünse de farklılıkları vardır.Nico Broekhuysen adlı Hollandalı beden eğitimi öğretmeni İsveç’e gittiğinde ‘Ringbol’ isimli bir oyun oynar.Ülkesine döndüğünde derslerinde kızlar ve erkeklerin beraber hiçbir aktivite yapmadığını görünce bu konu hakkında düşünür ve ‘Korfbol’ oyununu tasarlar.Oyun 1903 yılında tasarlanmıştır ve Flemenkçe ‘de sepet anlamına gelmektedir.Korfbol henüz olimpiyatlarda gördüğümüz bir spor olmasa da Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınmış bir spor dalıdır.

Üniversitemizde iki yıl önce kurulan Trakya Üniversitesi Korfbol Takımı, öğrenci topluluğu etkinlikleri bünyesinde Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ögr.Gör. Burak İşçimen’in desteğiyle Edirne Mithatpaşa İlkokulu öğrencileriyle buluştu ve kural olarak korftan topu geçirip sayı almayı amaçlayan, temelde kadın ve erkeklerin beraber oynayabileceği bir oyun olarak tasarlanan bu sporu öğrencilere tanıttı.

Çocuklarla birlikte korfbol oynayıp okuma etkinliği yapan Trakya Korfbol Takımı üyeleri , etkinliklerine ve korfbol branşını tanıtıp oynatmaya hız kesmeden devam edeceklerini söyledİler.Desteklerinden dolayı Ögr.Gör. Burak İşçimen’e teşekkürlerini ilettiler.

Ek Resimler
Bu içerik 18.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 373 kez okundu.