"KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMIN STRATEJİK ÖNEMİ" KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Genetik ve Biyoteknoloji Topluluğu tarafından gerçekleştirilen "Küresel İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarımın Stratejik Önemi" konferansı 06 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve topluluk akademik danışmanı Prof. Dr. Yalçın Kaya, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 
Topluluk Başkanı Ceren Kahraman topluluğun çalışmaları hakkında bilgi vererek Mehmet Reis’e teşekkür etti.
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve topluluk akademik danışmanı Prof. Dr. Yalçın Kaya konuşmasında “Bilim insana fayda sağlama amacı taşır. Çeşitli sebeplerden dolayı özellikle gıda sektöründeki dezenformasyonu bu tarz bilimsel etkinliklerle düzeltmeyi ve mevcut bilgilerimizi güncellemeyi hedefliyoruz. Sektör temsilcileriyle öğrencilerimizi buluşturarak eğitim sonrasında istihdamı da sağlamak istiyoruz.” dedi.

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis’in konuşmalarından önce hayatını anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından konuşan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis küresel iklim değişikliğinin tarıma ve özellikle gıda fiyatları ile kalitesine ciddi zararları bulunduğunu belirtti. Özellikle bilinçsiz sanayileşme, köyden kente göç ve buna bağlı olarak işlenebilir arazilerin boş kalması ile yeme içme alışkanlıklarımızın değişmesi, tarımın önündeki en büyük sorunlardan olduğunu söyledi. Dünyada yaşanan açlık ve gıda krizine dikkat çeken Mehmet Reis “Gıda krizi çok uzağımızda değil, elli yıl içerisinde ciddi bir kriz bizi bekliyor. Dünya'nın önemli bir kısmının gıdaya ulaşamama neticesinde açlık sorunuyla baş ettiğini artık hepimiz biliyoruz. Bugünden itibaren önlemimizi almalıyız. Dünya herkesin ihtiyacına yetecek kadar gıda sağlayabilir fakat doğru tarım yöntemleri ve toprak ile suyun ekosistemi bozmayacak şekilde kullanılması gerekir.” dedi.
Etkinlik soru cevap kısmıyla son buldu. 
Ek Resimler
Bu içerik 07.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 701 kez okundu.