MASKEMİ TAKARIM, FARKINDALIK YARATIRIM

Çocukluk çağı kanserleri arasında yaygın olan Lösemi (kan kanseri) ,kanser hücrelerinin lenf dolaşımı aracılığıyla çeşitli bölgelere yayılması şeklinde görülmektedir. Löseminin kaynağında, kemik iliğindeki kan üretiminden sorumlu olan hücrelerin sayısında ve yapısında çeşitli değişikliklerin meydana gelmesi yatmaktadır. Kanserleşme, bu kök hücrelerinin üretimini aşırı derecede arttırmaktadır. Lösemi, başlangıç aşamasında kemik iliğinde oluşur ancak fark edilmemesi durumunda çeşitli şekillerde diğer organlara yayılabilir. Bu nedenle hastalığın erken teşhisi çok önemlidir.
Yüzde 95 oranında tedavi edilebilen bir hastalık olan lösemi, uyarılar ve bilinçlendirme çalışmalarına rağmen hızla artmaya devam etmekte, bu nedenle lösemi ile mücadele konusunda daha fazla çalışmalar yapılması gerekmektedir.
Trakya Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında LÖSEV ‘in düzenlediği farkındalık etkinliğine “maskemi takarım, farkındalık yaratırım” diyerek destek verdi.
Ek Resimler
Bu içerik 13.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 348 kez okundu.