MİNİK KALPLER BÜYÜK DÜŞLER

Üniversitemiz Bilinç ve Fikir Topluluğu ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Minik Kalpler Büyük Düşler” projesi Masal Anlatımı Atölye çalışması 03-04 Mayıs 2018 tarihlerinde Mustafa Necati İlkokulu ve 10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde  Mithat Paşa İlkokulu’nda gerçekleştirilmiştir.
 
 “Minik Kalpler Büyük Düşler” projesinin koordinatörlüğü, topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Yağmur DUBLEN GÖKSU, koordinatör yardımcılığı, topluluk başkanları Furkan ŞİŞMAN ve Hatice TUTUCU tarafından yapılmıştır. Projede topluluğa üye öğrencilerden oluşan bir “Gönüllü Ekibi” de yer almıştır. Ayrıca proje danışmanlığı da Prof. Dr. Yeşim FAZLIOĞLU tarafından üstlenilmiştir.
 
Projenin amacı, sosyal hayatları içerisinde masal kitaplarıyla buluşma imkanı bulamayabilen ilkokul öğrencilerini, masal kitapları ile buluşturarak, eğlenceli zaman geçirmelerine, hayal dünyalarını geliştirmelerine ve yaratıcı düşünce gelişimlerine destek sağlamaktır. Bu kapsamda seçilen öykülerle öğrencilerinin, sosyal konulara (sokak hayvanları, doğa, farklılıklar vb) olan duyarlılıklarını arttırmak, yaşamlarını sürdürdükleri çevre dışında bir dünyanın var olduğu düşüncesini zihinlerinde canlandırmak amaçlanmaktadır. Çünkü, ancak hayal kuran çocuklar gelecekte hayal kuran girişimci bireyler olabilecek ve fark yaratacak çalışmalar yapabileceklerdir. Çocukların hayal dünyalarını geliştirecek en temel ve kolay yol ise onları masallarla buluşturmaktır.
 
 Bu amaçlar doğrultusunda sosyal sorumluluk projesi olarak düşünülmüş ve gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirilen proje, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde de ilimiz ve ilçelerimizdeki pek çok ilkokuldaki öğrenciyi masallarla buluşturmayı hedeflemektedir.
Ek Resimler
Bu içerik 18.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 648 kez okundu.