NEVRUZ ŞÖLENİ COŞKUYLA KUTLANDI

Üniversitemizin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Nevruz Şöleni” 21 Mart 2017 tarihinde Bolca Ana Yemekhanesi önünde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin ile Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ülkü Çalışkan gerçekleştirdiği konuşmada Türklerde Nevruz’un ne anlama geldiğinden, nasıl ortaya çıktığından, eski Türklerden günümüze Nevruz ile ilgili tarihi kayıtlardan ve Türk Dünyasındaki kutlanış şekillerinden bahsetti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Türk milleti en zor zamanlarında bile bir Zümrüdüanka kuşu gibi küllerinden doğduğunu belirttiği konuşmasında “Tabiatın bu özel gününde gecenin hükmünü sürdüğü günler bitmiş, artık aydınlığın hakim olacağı günler gelmiştir. O soğuk ayaz günleri bir bahar rüzgarıyla gitmiş, dallara çiçekler konmuş, yeni filizler vermiştir. Bütün Türk Dünyası için sıkıntıların bitmesi, yeni bir coşkuyla baharların yaşanması dileğiyle Nevruz Bayramınızı kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakıldı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun başlattığı demir dövme törenini takiben Nevruz bayramlarının ayrılmaz parçası olan yumurta tokuşturma etkinliğini gerçekleştirdi. Şölen, Üniversiteler arası Halk Dansları Türkiye Şampiyonu Üniversitemiz Balkan Müzik ve Gösteri Topluluğunun kutlamalara renk katan gösterisinin ardından Türkistan pilavı ve tatlı ikramı ile son buldu.
Ek Resimler
Bu içerik 23.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 531 kez okundu.