ÖĞRENCİLERİMİZDEN TÜRKİYE ÜNİLİG GÜREŞ ŞAMPİYONASINDA BÜYÜK BAŞARI

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonası’nda 3 altın, 3 gümüş, 3 de bronz madalya alma başarısı gösterdi.

Trakya Üniversitesi öğrencileri, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonası’ndan madalyalarla döndü. Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada, Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, hem bireysel hem takım olarak büyük başarılara imza attı.

Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan Trakya Üniversitesi Güreş Takımı, 58 üniversiteden 560 sporcunun katıldığı şampiyonada 3 Türkiye Şampiyonluğu, 3 Türkiye ikinciliği ve 3 Türkiye üçüncülüğü elde etti. Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Ögr. Gör. M. Yavuz Aydemir yönetimindeki öğrencilerimizden Melda Dernekçi 55 kg, Merve Karadeniz 62 kg ve Yıldıray Kement 61 kg’da Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Yine şampiyonada Gamze Nur Kamaz 57 kg, Gülsüm Bingöl 59 kg, Tuğberk Koç 125 kg’da Türkiye ikincisi; Fatma Kızmaz 50 kg, Sevda Sarıgül 65 kg, Kadir Güleşen 86 kg’da Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

Ünilig Güreş Şampiyonası’nda rakiplerine karşı zorlu mücadeleler vererek önemli başarılar elde eden Trakya Üniversitesi Güreş Takımları, Kadınlar kategorisinde üçüncü, erkekler kategorisinde ise dördüncü olarak turnuvayı tamamladı.

Hem bireysel hem de takım olarak önemli başarılara imza atan öğrencilerimiz Melda Dernekçi, Merve Karadeniz, Gamze Nur Kamaz, Gülsüm Bingöl, Fatma Kızmaz, Sevda Sarıgül, Yıldıray Kement, Kadir Güleşen ve Tuğberk Koç ile antrenörleri Ögr. Gör. M. Yavuz Aydemir’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu içerik 13.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 103 kez okundu.