PANDEMİ, ÖĞRENCİ TOPLULUKLARINA ENGEL OLAMADI

Trakya Üniversitesi öğrenci toplulukları, sosyal yaşamın önemli bir parçası olan ve öğrencilerin çok yönlü gelişim sürecine katkı sunan etkinliklerine pandemi sürecinde de ara vermeden devam ediyor. Trakya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren 100’e yakın öğrenci topluluğu, COVİD-19 salgın döneminin başından itibaren internet üzerinden yüzlerce çevrim içi etkinliğe imza attı.

Trakya Üniversitesi’ndeki akademik yaşamı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki etkinlikleriyle renklendiren öğrenci toplulukları, Covid-19 sürecinde de seslerini sosyal platformlar aracılığıyla duyurmaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı bünyesinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve ortak ilgileri, merakları ve hayalleri olan öğrencileri bir araya getiren öğrenci toplulukları, ülkemizde pandeminin ilk görüldüğü 2020 Mart ayından itibaren 400’ü aşkın çevrim içi etkinlik gerçekleştirdi.

Pandemi sürecinde fiziksel kısıtlara rağmen etkinliklerine ara vermeyen ve bununla birlikte etkinliklerini yaratıcı bir boyuta taşıyan öğrenci kulüpleri, takipçileri ile çevrim içi mecralarda buluşmaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen ve bazı öğrenci toplulukları temsilcileri, bu dönem yaptıkları çalışmaları ve deneyimleri şu şekilde aktardı:

Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen: “Çevrim İçi Etkinlikleri Başlatan İlk Üniversiteler Arasındayız.”

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle kampüslerde büyük bir sessizlik yaşandığına ancak öğrenci topluluklarının bur süreçte de seslerini sosyal medya aracılığıyla duyurmaya devam ettiğine dikkat çeken Öğr. Gör. Burak İşçimen şunları ifade etti: “Trakya Üniversitesi olarak, ülke genelinde öğrenci topluluğu etkinliklerini dijital ortama taşıyan ve sürece en erken adapte olan üniversitelerden biriyiz. İçinde bulunduğumuz şartların gereği olarak dijital sisteme çok kolay ve hızlı bir şekilde geçiş yaptık. Bu noktada genç, dinamik, çağdaş öğrencilerimizin çok büyük bir katkısı oldu. Onlar motivasyonlarını hiç kaybetmeden yapmak istediklerini bizimle paylaştılar, bizler de çalışmalarını hayata geçirmeleri için destek olmaya devam ettik. Üniversitemizin bu öncü rolünü başarıyla daha ileriye taşıdıkları için her bir topluluğumuza teşekkür ediyorum.

Internet of Things ve Derin Öğrenme Topluluğu (IoT) Başkanı Onur Can Ün: “Robotik ve Kodlama Çalışmalarımızı Kamera Karşısında Gerçekleştirdik.”

Covid-19 pandemi sürecinde yaşanan zorlu sürecin çalışma isteklerini ve motivasyonlarını etkilemediğine vurgu yapan Onur Can Ün, “Pandemi, her ne kadar bizi birbirimizden ayırsa, kampüsümüzden uzaklaştırsa da topluluk olarak motivasyonumuzu hiç kaybetmedik. Birliktelik ruhumuzu koruyarak etkinliklerimizi çevrim içi platforma taşımak için bir an önce çalışmaya başladık. IOT Topluluğu olarak Trakya Üniversitesi gibi köklü bir kurumun desteğiyle çok değerli etkinlikler gerçekleştirdik. Etkinliklerimizde Microsoft gibi alanın önde gelen teknoloji şirketlerinin CEO ve CTO’larını misafir ettik. Medyadan ve önemli kurs içerikli sitelerden aşina olduğumuz profesyonel isimlerle eğitimler ve sohbetler yaptık. Bir araya gelemediğimiz bu süreçte robotik ve kodlama çalışmalarımızı kameralarımızı açarak eş zamanlı olarak gerçekleştirdik. Ayrıca sosyalleşmek adında da dijital oyunlar oynadık ve İngilizce sohbet atölyeleri düzenledik. Gerçekleştirdiğimiz onlarca etkinlik bu süreci etkin ve keyifli geçirmemizi sağladı. Bunları yaparken enerjimizi, ortak amaçlardan, takım ruhumuzdan, arkadaşlık bağımızdan ve tabii ki gelişimini merakla takip ettiğimiz teknolojiden aldık. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkür ederiz. Yeni heyecanlarla yaratıcı ve eğlenceli etkinlilerde bir araya gelmeye devam edeceğiz.” dedi.

Fiziksel Aktivite ve Sağlık Topluluğu (TÜFAST) Başkanı Samet Kıraykır: “Evde Olmak Fiziksel Aktiviteye Engel Değil.”

TÜFAST olarak hafta sonu yürüyüşleri, egzersizler, sağlık seminerleri düzenledikleri ve diğer topluluklarla birlikte öğrenci fiziğini değerlendirmek, bilinçli ve sağlıklı bireyler kazanmak adına çalışmalar yürüttükleri bilgisini kaydeden Samet Kıraykır da “Bir anda kendimizi hiç beklemediğimiz bir pandemi sürecinin içinde bulduk. Geçirdiğimiz bu zorlu pandemi süreci bizi evlerimize hapsederek, var olan hareket alanımızı ve aktivitelerimizi daha da kısıtladı. Bu süreçte topluluğumuzun ayırıcı bir rol üstlenmesi gerektiğine inandık. Covid-19 ile hayatımızda meydana gelen hareketsizliğin sağlık açısından olumsuz sonuçlarına dikkat çekmeyi ve bu süreçte egzersiz ve hareket ihtiyacının önemine dair farkındalık oluşturmayı amaçladık. Her ne kadar kısıtlanmış bireyler olsak da evlerde olmak fiziksel aktivite yapmamıza engel değildi. Gerçekleştirdiğimiz çevrim içi etkinliklerle müziği ve dansı evlere taşıdık. Yoga ve nefes egzersizleri ile bu sürecin stresini azaltmaya, seminerler aracılığıyla ise bireyleri mümkün olduğunca hareketli bir yaşama davet etmeye çalıştık. Bu süreçte bizlerle olan ve desteklerini esirgemeyen SKS çalışanları ile topluluğumuzun akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülnur Öztürk Hocamıza çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu Başkanı Serra Cengiz: “Pandemiyi Fırsata Çevirdik.”

Pandemi sürecini aktif geçiren bir diğer topluluklardan Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu Başkanı Serra Cengiz ise kendilerini pandemiyi fırsata çeviren topluluklardan biri olarak gördüklerini belirterek, “Mart 2020 itibariyle bu alışılmadık durum karşısında ilk başlarda biraz şaşırsak da hızlıca yeni sisteme ayak uydurarak etkinliklerimizi online platformlara taşıdık. Daire Başkanımız. Öğr. Gör. Burak İşçimen’in desteği ile dijital sisteme hızlıca adapte olduk ve pandemi sürecini yapmayı istediğimiz işlerin karşısında bir engel olarak görmemeye çalıştık. Yaşanan tüm zorlukların aksine bu sürecin çok değerli meslek büyükleri ile bir araya gelmemizi kolaylaştırdığı ve sınırları ortadan kaldırdığını söyleyebiliriz. Bir Eczacılık Zirvesi, bir kongre ve birçok akademik ve mesleki etkinliği sığdırdığımız bu dönemde belki de yüz yüze olsak zaman planlamasında zorluk yaşayacağımız pek çok etkinliği gerçekleştirebilme fırsatı bulduk. Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülay Şeren ve SKS Daire Başkanlığımızın bizlere duydukları güven ve yaptığımız işlere destekleri çok daha fazlasını istememize ve yapmamıza yardımcı oldu.” şeklinde konuştu.

SKS Daire Başkanlığı Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğüne Bağlı öğrenci topluluklarını etkinlik takvimini https://sks.trakya.edu.tr/ adresinden takip edebilirsiniz.
Ek Resimler
Bu içerik 02.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 433 kez okundu.