PEDALLAR MEME KANSERİ FARKINDALIĞI İÇİN ÇEVRİLDİ

Toplumda Meme Kanseri konusunda duyarlılık artmasına rağmen oluşan tehdidin azaltılması Sağlık Bakanlığı Kanser Erken Teşhis  Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) tarafından yapılan tarama programlarıyla, kişilerin kendi sağlık sorumluluklarını taşımasıyla, erken teşhisle sağlanacaktır.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen 01-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında daha önce de bilgilendirme programlarına katılan  Trakya Üniversitesi bu kez de Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki iki öğrenci topluluğu aracılığıyla farkındalığa destek verdi. 30 Ekim 2019 tarihinde “Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA)” ve “Bisiklet Topluluğu (TÜBİT)” öğrencileri pembe balon taktıkları bisikletleriyle Ayşekadın Yerleşkesi’nde başlayıp Tunca ve Meriç köprülerinden geçerek Karaağaç Yerleşkesi’nde son bulan tur düzenledi.
TÜBİT Başkanı Berkan KAYA Meme Kanseri konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini, ETUPSA Yönetim Kurulu Üyesi İrem TUNALI bu kanserin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en fazla görülen kanser türlerinden olduğunu, erken teşhiste yüzde 96 oranında iyileşme gözlendiğini, özellikle 40 yaş üstü kadınların kontrollerini yapması için teşvik amaçlı tur organize ettiklerini belirtirken, T.Ü. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ögr.Gör Burak İŞÇİMEN bisiklet sevdalısı üniversitelilerin anlamlı bir etkinliğe imza attığını söyledi.
Ek Resimler
Bu içerik 31.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 254 kez okundu.