PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK TOPLULUĞU TARAFINDAN AFET SONRASI EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu, “Afet Sonrası Eğitim” programı düzenledi.

Çevrim içi ortamda iki gün süren programda, alanında uzman eğitmenler; Trakya Üniversitesinin yanı sıra Türkiye’nin farklı noktalarından katılan öğrencilere psikolojik boyutta afetten sonra kayıp ve yas sürecini anlayabilmek, bu süreçte çocuklara yaklaşım konusunda bilinçlenmek, psikolojik iyi oluşu sağlamak ve duygu düzenleme becerisi kazanmak üzerine bilgilerini dört oturumda aktardı.

Birinci gün ilk oturumda Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zeynep Akkuş Çutuk, “Afet Sonrası Duygu Regülasyonu” isimli sunumunda duygu regülasyonu ve önemi ile afet yaşamış kişilerde duygu regülasyonunu sağlamaya yönelik neler yapılabileceğini aktardı. İkinci oturumda Dr. Ayşe Şule Çağlar, “Psikolojik İyi Oluş” isimli sunumunda afet sonrasında bireylerin umut ve motivasyon sağlayabilme yöntemleri ve psiko-sosyal destek ile normale dönüşün yollarını anlattı.

Programın ikinci günkü ilk oturumunda Uzman Psikolog Ramazan Aydın, “Kayıp ve Yas” sunumunda afet sonrası psikolojik boyutta kayıp ve yasın süreçlerini, nasıl ilerlediğini, kayıp ve yas sürecindeki kişilere nasıl yardımcı olunabileceğini ifade etti.

Programın son sunumunda Uzman Psikolog Raşide Yılmaz “Kayıp ve Yas Yaşayan Çocuklarla İletişim Yolları” isimli sunumunda kayıp ve yasın çocuklarda nasıl gerçekleştiğine dair bilgiler vererek çocuklarla iletişim kurmada dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti.

Ek Resimler
Bu içerik 06.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 113 kez okundu.