SIFIR ATIK SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU

Üniversitemizin 2019 yılı içinde hayata geçireceği ''Sıfır Atık'' sistemine tüm birimleri ile adaptasyonu konusunda Üniversitemiz Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM) tarafından çalışmalar yürütülmektedir.

Sıfır Atık sistemi sadece atıkların toplanması ve ayrıştırılması değil, mümkün olduğu kadar çevreye zararlı atık oluşturan malzemelerin/aletlerin kullanımının terk edilmesini de amaçlamaktadır.

Bu kapsamda Üniversitemiz ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI’nca düzenlenen her türlü etkinlikte ve hazırlanan her türlü materyallerde çevre dostu, kağıt, kumaş, ahşap, cam, metal vb. ürünlerin tercih etmesi ''Sıfır Atık'' sisteminin hayata geçirilmesi için önemlidir.

Tarafınınızdan organize edilen, sinema, tiyatro, kongre, panel, toplantı, sempozyum vb. her türlü sportif, kültürel ve bilimsel etkinlikte bez çanta, geri dönüştürülebilir kalem, kağıt yaka kartı, sunumlarda ise yıkanılabilir ve tekrar kullanılabilir bardak, tabak, çatal, bıçak vb. kullanılması, organizasyon süresince oluşan atıkların etkinlik alanının içinde veya çok yakınında hemen geri dönüşümü mümkün kılacak şekilde ayrıştırılarak toplanması için gerekli kutuların varlığının kontrol edilmesi, etkinliklere katılanları yönlendiren işaretlemelerin yapılması hususunda dikkat edilmesi gerekmektedir.

Tüm Öğrenci Topluluklarına önemle duyurulur.

Bu içerik 27.02.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 405 kez okundu.