SOLOTÜRK SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu, SOLOTÜRK’ü 28 Mayıs 2019 tarihinde İktisat Fakültesi Konferans Salonu’nda misafir etti. 

Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mukadder İĞDİ ŞEN, konuşmasında SOLOTÜRK F-16 GÖSTERİ EKİBİ’ne davetlerini kabul ettikleri için Üniversitemiz adına teşekkür etti ve SOLOTÜRK’ün logo tasarımındaki simgeler hakkında şu açıklamalarda bulundu;

"Türk Hava Kuvvetleri tarafından kurulan SOLOTÜRK gösteri timinin amacı, Türk pilotlarının yeteneklerini göstermek ve gençleri havacılığa teşvik etmektir. Türk Yıldızları’ndan farkı, tekli gösteri olmasıdır. SOLOTÜRK logosu üzerinde bulunan kartal başı Türk Hava Kuvvetleri’nin sembolüdür. Altın renkli ay yıldız, Türk milletine verilen değeri simgeler. Uçağın üstündeki gümüş renkli tek yıldız, 21. yüzyılın yıldızıdır. Kanattaki kartal ise havacılık ruhundaki özgürlüktür.” 

SOLOTÜRK F-16 Gösteri Ekibinin sunumu büyük bir ilgiyle dinlendi. Dinleyicilerin tüm soruları Ekip tarafından cevaplandı. Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan AKINCI program sonunda SOLOTÜRK Ekibine katılımlarından dolayı plaketlerini takdim ederken "Yılın 12 ayı her türlü zorlu koşullarda koşulda ülkemizin bekası için mücadele veren Kahraman Türk Ordusu'na ve  ismini dünya literatürüne altın harflerle eklemiş olan  SOLOTÜRK Ekibine şükranlarımı arz ederim" şeklinde teşekkürlerini ifade etti.

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış ÖZKAPI’ya SOLOTÜRK Ekibi tarafından fotoğraf sunuldu. Topluluk Yönetimince SOLOTÜRK Ekibine teşekkür belgeleri ve çiçek verilmesinin ardından Ekip, beraberlerinde getirdikleri SOLOTÜRK afişlerini katılımcılar için tek tek imzaladı ve hatıra fotoğrafları çekildi.

Etkinliğin sonunda Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mukadder İĞDİ ŞEN eşliğinde Topluluk Başkanı Nafiye Nur IŞIKAY ve Topluluk üyesi öğrenciler  Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yücel KURTDERE’yi makamında ziyaret ederek destek ve yardımları için teşekkür ettiler.

Ek Resimler
Bu içerik 29.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 482 kez okundu.