TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BALKAN ÇOK SESLİ GENÇLİK KOROSU TOPLULUĞU'NA ULUSLARARASI FESTİVALDE ÖDÜL

Trakya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu Topluluğu” Çanakkale’de düzenlenen Uluslararası Koro Festivali’nden ödül ile döndü.

Trakya Üniversitesi Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu Topluluğu, bu yıl 7’incisi düzenlenen Çanakkale Uluslararası Korolar Festivalinde sahne aldı. Şefliğini Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalından Öğr. Gör. Zübeyde Omurtak’ın yaptığı Trakya Üniversitesi korosu, 19’u Türkiye’den 5’i yurtdışından toplamda 25 koronun sahne aldığı festivalde, “Genel İzlenimde Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Festivalde, Mersin, Ankara, Manisa, İstanbul, Çanakkale, Denizli, Edirne, İskenderun, Bursa, Siirt, Bulgaristan ve Almanya’dan katılan 25 koro eserlerini seslendirdi. Çanakkale’nin eşsiz tarihi değerlerini ve güzelliklerini, festival kültüründe bir araya getiren Çanakkale Uluslararası Koro Festivalinde Trakya Üniversitesi Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu’nun performansı, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Troya Müzesi, Barış Kordonu ve İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde sahne alan Trakya Üniversitesi Balkan Çok Sesli Gençlik Korosu Topluluğu, müzikseverlere adeta bir müzik şöleni yaşattı.

Renkli görüntülere ve büyük bir coşkuya sahne olan festivale akademisyenler, yurtiçi ve yurtdışından gelen koro şefleri ve koro severler katıldı.

Ek Resimler
Bu içerik 13.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 123 kez okundu.