TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR TOPLULUĞU "AKADEMİSYENLİĞE GİRİŞ SEMPOZYUMU"

Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Akademisyenliğe Giriş Sempozyumu,  Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (TÜBAT)  tarafından düzenlendi. Programda etkili sunum teknikleri, poster ve sunum hazırlama, proje yönetimi ve destek veren kuruluşlar, araştırma etiği, bilimsellik ve araştırma, makale türleri ve yazımı ve yurt dışı eğitim olanaklarıyla ilgili bilgiler verildi. Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma çok sayıda akademisyen ve araştırma yapmak isteyen Trakya Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan birinci oturum TÜBAT başkanı Nazlı Polat’ın “TÜBAT” isimli konuşmasının ardından Prof. Dr. Levent Öztürk’ün  “Etkin sunum teknikleri, sunum ve poster hazırlama” isimli sunumuyla sona erdi.

İkinci oturumda proje yapmak isteyenlere destek olacak kurumlar ve araştırma yaparken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi verildi. Bu oturumda Prof.Dr. Gülnur Kızılay Özfidan  “Proje yönetimi ve destek veren kuruluşlar” , Dr. Öğr. Üyesi Fatma Gülsüm Önal da “Araştırma etiği” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.

Üçüncü oturumda bilimsellik ve araştırma üzerine bilgi verildi. Bu oturumda Prof. Dr. Suat Erdoğan “Bilimsellik ve araştırma” isimli sunumunu gerçekleştirdi.

Dördüncü oturumda makale türlerinden ve makale yazarken uyulması gereken kurallardan söz edildi. Bu oturumda bizlere makaleyle ilgili bilgiyi Prof. Dr. Zafer Koçak “Makale türleri ve yazımı” isimli sunumuyla aktardı.

Son oturumda staj yapmak veya bir dönemini  yurt dışında okulumuzla denkliği olan bir okulda geçirmek  isteyenler için kalacak yer, okullar ve verilen burslarla ilgili bilgi verildi. Bu son oturumda Doç. Dr. Murat Türkyılmaz “Yurt dışı eğitim olanakları” isimli sunumunu gerçekleştirdi.

Ek Resimler
Bu içerik 10.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 235 kez okundu.