TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DIŞ BİRİMLERİNDE BAHAR COŞKUSU

Trakya Üniversitesi yerleşkelerinde çevre kalitesini artırmak, çevre bilinci geliştirmek, sosyal ve kültürel etkileşimi artırmayı amaçlayan çalışmalar kapsamında dış birimler bahara hazır hale geldi.
Tarihsel ve yerel dokuyu koruyarak özgün kimliğini ortaya koyan, evrensel değerler ile yoğrulmuş, modern, nitelikli, sürdürülebilir bir kampüs yaşamı için yoğun bir çalışma başlatan Trakya Üniversitesi, “Yeşil Kampüs” sloganıyla baharı coşkuyla karşıladı. Üniversitemiz Balkan Yerleşkesinde başlatılan ve üniversite genelinde devam eden, yeşil alanların daha etkin ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar kapsamında dış birimlerde bahar temizliği ve bahar hazırlığı gerçekleştirildi.
Yeşil kampüs anlayışı ile kampüs içinde tarihi ve kültürel kimliğin korunması ve doğal hayatın çeşitlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Trakya Üniversitesi dış birimlerinde toprakla buluşan çok sayıda çiçek fidanının yanı sıra adaletin, aklın, refahın, sağlığın sembolü zeytin ağacı dikimi yapıldı.
Birçok konuda topluma öncülük etme hedefini benimsemiş Trakya Üniversitesi çevresel duyarlılığa olan bağlılığını sosyal sorumluluk projeleri, araştırma ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sürdürülebilir, ulaşılabilir, yeşil kampüs yaşamı anlayışıyla ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda Sağlık Kültür ve Daire Başkanlığı bünyesinde Üniversitemiz yerleşkelerinde başlatılan yenilenebilir enerji kaynakları, atık ve geri dönüşüm programı çalışmalarının yanı sıra bakım, onarım, iyileştirme faaliyetleri ile uzun süreli bir yapılanma başlatılmıştır.
Üniversitemiz yerleşkelerinde eş zamanlı yürütülen yeşil alanların artırılması, çevre ve peyzaj düzenlemeleriyle yeni eğitim-öğretim dönemi için yüz yüze eğitime hazır hale getirilmesi amaçlanmaktadır.
Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, “Sağlıklı, özgür, temiz ve yeşil bir çevrede yaşamak en doğal hakkımız olduğu gibi emanetçisi olduğumuz doğayı ve doğal kaynakları korumak da en büyük görevlerimizden birisi. Tarihin, kültürün, mavinin ve yeşilin bir arada olduğu şehrimize ve bu güzel şehrin köklü kurumu Trakya Üniversitesine en iyi şekilde hizmet etmek başlıca gayemiz. Üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile çevreye duyarlı güçlü bir toplum bilincinin gelişmesi ve korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 26.05.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 262 kez okundu.