TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ERKEK RAGBİ TAKIMI TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Ragbi Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren kadın ve erkek ragbi takımlarımız, üniversitemizi 10-12 Aralık 2017 tarihlerinde Antalya-Belek’te düzenlenen ÜNİLİG Ragbi Grup Eleme müsabakalarında temsil ettiler. K.Besyo öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ajlan SAÇ idaresinde ve mühendislik fakültesi öğrencisi Ömer Necdet KOLTUK antrenörlüğünde turnuvaya katılan takımlarımız, maçlarında gösterdikleri mücadele ile turnuvanın göze batan üniversiteleri arasında yer aldılar.
 Erkek takımımız, turnuvanın en zor grubunda olmasına rağmen oynadığı beş maçın dördünü kazanarak Türkiye finallerine kalmaya hak kazandı. Takım kadromuzda bulunan beş sporcumuz ilerideki milli takım kamplarına çağırılmak üzere oyuncu havuzuna eklenme başarısını da göstermişlerdir. Erkek takımımızın maçlarında aldığı skorlar şöyledir:

Trakya Üniversitesi 52-0 Bilgi Üniversitesi
Trakya Üniversitesi 12-0 Koç Üniversitesi
Trakya Üniversitesi 12-5 Hacettepe Üniversitesi
Trakya Üniversitesi 14-19 Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi
Trakya Üniversitesi 25-0 Ted Üniversitesi (Hükmen)

Ünilig ragbi müsabakalarının başladığı ilk yıldan beri, Türkiye 2.si olma istikrarını sürdüren kadın ragbi takımımız, geçen eğitim yılında verdiği mezun sporculardan sonra yepyeni bir kadroyla eleme müsabakalarına katıldı. Sadece birkaç aydır ragbi oynayan yeni oyuncuların maç tecrübesi geçirdiği bu turnuva ile gelecek için sağlam adımlar atıldı. Kadın takımımız oynadığı üç maçın birini kazanıp, bu sene turnuvaya grup aşamasında veda etti.
Ek Resimler
Bu içerik 19.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 575 kez okundu.