TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ARASINDA “KARDEŞ MUTFAK” PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında eğitim-öğretim, akademik ve kültürel iş birliğini güçlendirmek amacıyla protokol imzalandı.

Trakya Üniversitesi, öğrencilerine ve akademisyenlerine sağladığı eğitim imkânlarına bir yenisini daha ekledi. Trakya Üniversitesi Aşçılık Programı ile Kastamonu Üniversitesi Aşçılık Programı arasında “Kardeş Mutfak” kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Kastamonu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal arasında imzalanan protokolün, her iki üniversitenin Aşçılık Programı’nın bilimsel ve akademik faaliyetlerine ve kültürler arası etkileşime katkıda bulunması bekleniyor. Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen’in girişimleri ile hayata geçirilen protokol kapsamında ortak eğitim-öğretim faaliyetlerinden mutfak uygulamalarına, proje etkinliklerinden akademik çalışmalara kadar pek çok konuda birlikte hareket edecek olan iki kurum, Edirne ve Kastamonu arasında dostluk köprüsü kurulmasına da vesile olacak.

Yurt içi ve yurt dışında pek çok üniversite ile güzel bir birlik ve dayanışma örneği sergileyen Trakya Üniversitesi, Balkanlar ve Trakya’nın ardından faaliyet alanını Karadeniz Bölgesi ile genişletiyor. Trakya Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi, “Kardeş Mutfak” protokolü ile Edirne ve Kastamonu ilinin sahip olduğu bilgi, deneyim, zengin mutfak kültürü ve değerleri birbiri ile paylaşacak. Bu kapsamda, Kastamonu ve Edirne’nin yöresel lezzet ve yemekleri ile tarım ürünlerinin ulusal ve uluslararası tanıtımı konusunda ortak çalışma yapılmasına yer verildi. Protokolle ayrıca, her iki üniversitenin aşçılık programı arasında mutfak sanatları ve gastronomi alanında ortak araştırma ve inovasyon faaliyetleri ile ortak bilimsel toplantı, proje ve öğretim elemanlarıyla öğrencileri bir araya getirecek etkinlikler gerçekleştirilecek. 

İki kurum arasında imzalanan iş birliğine ilişkin görüşlerini sunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, söz konusu protokolün iki kurumu ve kenti aynı hedefler doğrultusunda birleştirdiğini söyleyerek “Bu iş birliği,  bilimsel seviyede iki kurumu ileriye taşıyacak ve iki kentin mutfak kültürü ve değerleri konusundaki fikirleri ve tecrübelerini paylaşabileceği bir ortam oluşturacak. Edirne ve Kastamonu menşeli tarımsal ürünler ve yöresel lezzetler konusunda ortak araştırmalar yapmaya, bilgi alışverişinde bulunmaya ve karşılıklı mutfak eğitimleri gerçekleştirmeye imkân verecek protokol ile hem geleneksel lezzetlerimizi yaşatmayı hem de inovatif ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi’nin Aşçılık Programı’nda görev yapan öğretim elemanları ve kayıtlı öğrencilerin karşılıklı olarak üniversitelerin mutfak uygulama alanlarından yararlanması ve öğrenciler arasında etkileşimi artıracak stratejiler geliştirilmesi konularını da kapsayan iş birliği protokolü, salgın döneminde üniversiteler arası bilgi ağını genişleterek öğrencilerin eğitim-öğretim sürecine de katkı sunmayı hedefliyor. 
Ek Resimler
Bu içerik 23.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 267 kez okundu.