TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KAPILARINI ARDABİS’E AÇTI

Trakya Üniversitesi 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları kapsamında Arda Bisiklet Derneği (ARDABİS) tarafından düzenlenen Uluslararası Üç Kapı 1. Bisiklet Festivali için gelen katılımcıları Meriç Nehri Kenarı Sosyal Tesislerinde ağırladı. Uluslararası Üç Kapı Bisiklet Festivali’ne katılan sporcular festivalin ilk günü olan 30 Ağustos’ta Trakya Üniversitesi Meriç Nehri Kenarı Sosyal Tesislerinden hareket ederek, Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi, Pazarkule Sınır Kapısı, Hıdırlık Tepesi, Sultan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi, Atatürk Anıtı ve Selimiye Camiini ziyaret etti. İkinci gün ise katılımcılar, Sinanköy, Lapalaşa, Hamzabeyli Sınır Kapısı, Suakacağı, Edirne Ticaret Borsası yönünde bisiklet turu yaparak Trakya Üniversitesi Meriç Nehri Kenarı Sosyal Tesislerine döndü. Festivalin son gününde katılımcılar programın son sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısını görmek için Sarayakpınar, Karabulut, Kemalköy yönünde pedal çevirdi.

Festivalin açılışında bir konuşma yapan Arda Bisiklet Derneği Başkanı Mehmet Fidan Uluslararası Üç Kapı 1. Bisiklet Festivali’ni yapma amaçlarına ve programa değinerek, “Edirne’de bugüne kadar yapılamamış olan bir festival. Ülkemiz içinden çeşitli illerden, Yunanistan ve Bulgaristan’dan olmak üzere toplam 65 tane katılımcıyla Uluslararası Üç Kapı 1. Bisiklet Festivalini yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Üç gün sürecek olan festivalin ilk gününde 25 km, 2. gününde 90 km, 3. gününde ise 65 km’lik parkuru tamamlayacağız.” dedi. Açıklamasında Trakya Üniversitesi yönetimine ve Meriç Nehri Kenarı Sosyal Tesislerine teşekkür eden Mehmet Fidan, Trakya Üniversitesinden gördükleri destek karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Katılımcılarımız içinde Yunanistan ve Bulgaristan’dan arkadaşlarımız var. Bizler için bu tür festivallerde çadırların kurulacağı alan çok önemli. Trakya Üniversitesi, Sosyal Tesisleri’nin güvenli ortamını bize açtı. Bu nedenle başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanımız Öğr. Gör. Burak İşçimen Hocamız ile buradaki ekibe desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Açılışa katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, bisikletin obezite ile mücadelede önemli bir araç olduğuna değinerek “Dünya Sağlık Örgütü sağlıklı yaşam tarzına ve obeziteden kurtulmaya tüm insanları davet ediyor. Bu anlamda kulüplerimizin yaptığı çalışmalar çok değerli. Malum bizim ülkemizin de nüfusunun 3’te 1’i obez, 3’te 1’i de fazla kilolu. Ancak inanıyorum ki bu gibi çalışmalarla sağlıklı yaşama katkı sağlayacağız. Bu tarz etkinliklerin yayılarak, güçlenerek devam etmesini diliyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise festivale verdikleri destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Bisiklet demek her şeyden önce sağlıklı bir yaşam demek. Çevre dostu, doğa ile bütünleşmenizi sağlayan, yaşama değer katan bu spor sayesinde, çok daha sağlıklı, aktif bir yaşama adım atmak mümkün. Biz de Trakya Üniversitesi olarak bisiklet kullanımını desteklemek, yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Örneğin, uygulama otelimizin kapısında, misafirlerimizin ücretsiz olarak kullanımına sunduğumuz bisikletlerimiz yer alıyor. Otele gelen misafirlerimiz, bu bisikletlerle, hem kampüsümüzü hem de Edirne’yi keyifle, sağlıkla gezebiliyor. Diğer taraftan bu festivalle birlikte kampüsümüz içerisinde ilk kez çadırlar kurmuş olduk, bu da bize ayrı bir renk ayrı bir güzellik kattı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 13.09.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 362 kez okundu.