TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MERİÇ KENARI SOSYAL TESİSLERİNDE YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ

Trakya Üniversitesi Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde, olası yangın ve doğal afet durumlarına karşı çalışanların bilgilendirilmesi amacıyla, 2. Seviye Yangın Eğitmeni Cem Gergin tarafından bir eğitim düzenlendi.
Eğitmen Cem Gergin, yangın söndürme cihazlarının çeşitlerinden ve kullanımından bahsederek başladığı eğitimde ilk olarak yangın anında sıkça yapılan yanlışları anlattı, konuyla ilgili temel ve pratik bilgileri katılımcılara aktardı. İnsanımızın yardımsever niyetle arama kurtarma çalışmalarına dahil olmaya çalıştığını, ancak bu durumun profesyonel çalışanları engellediğini ifade ederek bilinçli hareket etmek gerektiğini söyledi. Hane yangınlarının yanı sıra sanayi tipi yangınların da özellik olarak farklılık gösterdiğini belirten Cem Gergin, bu yangınlarda kullanılması gereken malzemenin ve davranış şeklinin de farklı olacağını, mutlaka 112 Acil Servis hattının bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Eğitimin ardından farklı yangın tiplerinden oluşan tatbikat sırasında çalışanlara, uygulamalı olarak yangın söndürme cihazları kullandırıldı.
Bu içerik 01.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 363 kez okundu.