TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN KAPILARI MUSTAFA NECATİ İLKOKULU’NA AÇILIYOR

rakya Üniversitesi ile Edirne merkezde eğitim veren Mustafa Necati İlkokulu arasında imzalanan protokol çerçevesinde okul öğrencileri, Trakya Üniversitesi bünyesindeki müzeleri ziyaret ederek çeşitli sanat etkinlikleri gerçekleştirecek…

Trakya Üniversitesi ile Edirne Merkez Mustafa Necati İlkokulu arasında “Fırçam Tomurcuk Projesi Kapsamında Eğitimde İş Birliği” protokolü imzalandı. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu ve Edirne Çocuk Akademileri Projesi kapsamında imzalanan protokol gereği Trakya Üniversitesi bünyesindeki müzelerin kapıları dezavantajlı öğrencilere açılacak. Ayrıca Müze-Çocuk Atölyesi etkinlikleri ile çocukların sanatsal yetenek ve yaratıcı düşünme becerileri geliştirilecek.
Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Edirne Merkez Mustafa Necati İlkokulu arasında oluşturulan iş birliği protokolü ile Trakya Üniversitesi Milli Mücadele ve Lozan Müzesi ile Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi eğitim faaliyetlerinin gerçekleşeceği sanat atölyelerine dönüşecek ve verilecek eğitimler sonucunda ortaya çıkan eserler, üniversitenin belirleyeceği alanlarda sergiye açılacak.  Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen ile Mustafa Necati İlkokulu Müdürü Burçin Ateş arasında imzalanan protokolle müzelerin daha işlevsel kılınması, müzelerin çocukların severek gezeceği mekânlar haline getirilmesi, çocuklarda yaratıcılık becerisinin desteklenmesi ve katılımcı ve kalıcı öğrenmenin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
Öğrenciler yaratıcılığın hâkim olduğu bir deneyim yaşayacak
Mustafa Necati İlkokulu’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Öğr. Gör. Burak İşçimen, projenin amacının, dezavantajlı okullarda eğitim gören çocukların hayatlarına dokunmak olduğunu belirterek, çocuklarda sanatsal yetenek ve yaratıcı düşünceyi geliştirebilmenin yanında kültürel mirasımızı yakından tanımalarına da imkân sağlamak istediklerini ifade etti. Müzelerin de birer eğitim kurumu olduğu bilincini yaygınlaştırmak için çalıştıklarını söyleyen Öğr. Gör. Burak İşçimen, proje sayesinde öğrencilerin geleceğe daha hazır ve önemli beceriler kazanmış bir şekilde güvenle bakabileceklerini söyledi. Öğrencilere yaratıcılığın hâkim olduğu, kendi deneyimleri ile birleştirebilecekleri verimli bir atölye deneyimi yaşatmak istedikleri bilgisini de sözlerine ekleyen Öğr. Gör. Burak İşçimen, eğitime ve çocuklara verdikleri destekler için Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Mustafa Necati İlkokulu’na teşekkür etti.
Mustafa Necati İlkokulu Müdürü Burçin Ateş ise yaptığı açıklamada “Bu yaratıcı atölye projemiz sayesinde öğrencilerimiz müze, müze kültürü, yaratıcı düşünme, sanatsal yetenek kavramlarının içini yaşayarak, kendi deneyimleri ile dolduruyor. Bu eğitimlerin, Trakya Üniversitesi ile devam edecek ve farklı deneyimlerle zenginleşecek olması bizleri ziyadesiyle memnun ve mutlu ediyor. Birbirinden değerli müzeler ile tarihi ve kültürel zenginliklerimize ev sahipliği yapan, bizlere kapılarını açarak çocuklarımızın eğitimlerine destek olmak için özveri ve emek sarf eden Trakya Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.
Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek sanat eğitimi ve atölye alanında gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleri ile öğrencilerin akademik başarı ve sosyal becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra müzenin bir yaşam biçimi haline getirilmesi ve öğrencilerde müze kültürünün oluşturulması hedefleniyor.
Ek Resimler
Bu içerik 25.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 244 kez okundu.