TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI, SESLERİNİ “KAZANANLAR KULUBÜ” DERGİSİ İLE DUYURMAYA DEVAM EDİYOR

Trakya Üniversitesi’ndeki akademik yaşamı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki etkinlikleriyle renklendiren öğrenci toplulukları yeni bir çalışmaya daha imza attı. Covid-19 sürecinde, sosyal platformlar aracılığıyla seslerini duyuran Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci toplulukları, salgın sürecinin verimli geçmesi ve entelektüel birikimlerin zenginleştirilmesinde önemli rol oynayacak bir dergiyi üniversitemize kazandırdı. Okuldan uzak kaldıkları dönemde, farklı ilgi alanlarına hitap eden etkinlikleri sanal ortama taşıyarak faaliyetlerine ara vermeden devam eden öğrenci toplulukları, tüm çalışmalarını “Kazananlar Kulübü” dergisinde topladı.

Zengin içeriğiyle okurlarıyla buluşan “Kazananlar Kulübü” dergisi, Trakya Üniversitesi bünyesindeki topluluklara ait haber ve güncel gelişmeler ile toplulukların gelecek planlarından bahsediyor. Genç yazarların kaleminden çıkan yazıların yer aldığı dergide, okurlara geniş bir yelpazeden bilim, teknoloji, kültür, sanat ve spor gibi farklı alanlardan özgün yazılar sunuluyor. Trakya Üniversitesi öğrenci topluluklarının ortak olarak çıkardığı dergi “Birlikte Çok Güzeliz” sloganıyla öğrencilerin kampüs hayatına farklı bir bakış açısı kazandırıyor. “Kazananlar Kulübü”, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından, üniversitenin uluslararası öğrencilerinin katkılarıyla yayınlanan Rumeli Köprüsü Dergisi’nin ardından, öğrencilerin kaleme aldıkları yazılarından oluşan, kendilerini rahatça ifade etme imkânı buldukları ikinci bir mecra olarak öne çıkıyor.

Derginin Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Trakya Üniversitesi’ni daha ileriye taşıyacak çalışma ve projelere imza atmak için öğrencilerle birlikte hareket ettiklerini, onlardan gelen talep ve önerileri dikkate aldıklarını belirterek, beraber alınacak kararların güzellikleri doğuracağına inandıklarını vurguladı. Öğrenci topluluklarının, kampüsten uzak geçen süreçte birbirinden değerli ve ilham verici etkinliklere imza attığını ve bunu ortak bir dergiyle taçlandırmayı da başardıklarını ifade eden İşçimen, “Normal süreçte çok güzel, birbirinden değerli işlere imza atan topluluklarımız aynı başarıyı pandemi sürecinde de gösterdi. Kısıtlı imkânlara rağmen boş durmayıp kendilerini sürekli aktif tutan ve sosyal medya aracılığıyla evlerinden çıkamayan yüzlerce kişiye ulaşan topluluklarımızın gösterdiği üstün gayret gerçekten alkışı hak ediyor. Önceden planladıkları tüm etkinlikleri sanal ortama taşıyan öğrencilerimiz, bu sayede karantina sürecinde birbirilerine destek oldukları gibi evlerinde kalan vatandaşların da sosyal yaşamlarına destek oluyor. Eğitim öğretim faaliyetleriyle beraber öğrencilerin sosyal yaşamını desteklemek için çalışmalar yürüten üniversitemiz, öğrencileri ile iletişim ve etkileşimini artırmak için her türlü yöntemi kullanıyor. Böyle bir dergiyi üniversitemize kazandırmaktan ötürü büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tamamı üniversite öğrencileri tarafından kaleme alınan dergi, gençlere yazacakları bir mecra sunarken aynı zamanda onlara destek olma, yazma serüvenlerinde onları cesaretlendirme, tarihe not etme gibi amaçlara da hizmet ediyor. Oldukça zengin içeriğe sahip olan dergide tüm öğrenciler kendi toplulukları ile ilgili yazılar kaleme aldı. Kazananlar Kulübü dergisinin, üniversitemize yeni bir renk getireceğine inanıyorum. Trakya Üniversitesi olarak, bundan sonra da öğrencilerimiz için her türlü fedakârlığı göstermeye devam edeceğiz. Kendilerini kutluyor, emeği geçen ekip arkadaşları, topluluk başkanları ve üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selamlama yazısının da yer aldığı derginin editörlüğünü Merve İstil, tasarımını ise Aylin Karanfiloğlu üstleniyor.

Derginin dijital kopyasına https://dosyalar.trakya.edu.tr/sks/docs/kazananlar/ adresinden ulaşılabiliyor.
Ek Resimler
Bu içerik 05.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 433 kez okundu.