TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ GÖRME ENGELLİLERİN SANATA ERİŞİMİ İÇİN BİR İLKE İMZA ATTI.

Trakya Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Programı öğrencisi Renziye İSMİHAN ve Özel Eğitim Öğretmenliği Programı öğrencisi Büşra ALTUN, resim de görülenleri Braille Alfabesi(kabartma yazı) ile tuvale işleyerek, Türkiye’de sanatta erişilebilirlik adına bir ilke imza attı. Farklı programlarda eğitim gören öğrencilerimiz bir araya gelerek ortaya çıkardıkları çalışmada, görenin de görmeyenin de aynı tuval üzerinden erişim sağlanmasını amaçladıklarını ve “herkes için tasarım” adına bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Ankara’da gerçekleştirilen EGED(Eğitimde Görme Engelliler Derneği) toplantısına katılan öğrencilerimiz, görme engellilerin bu çalışmayı deneyimlenmesini sağladılar.
Bu içerik 20.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 419 kez okundu.