TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONELİNDEN GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞI

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı “14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” kapsamında Türk Kızılayı’na destek oldu.
Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen ve Başkanlık çalışanları gönüllü iş birliği ile “14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları Günü”nde kan bağışında bulundu.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından kan ihtiyacına toplumun dikkatini çekmek için ihtiyaç sahiplerine kan veren gönüllü kan bağışçılarına atfedilen 14 Haziran’da SKS Daire Başkanlığı tarafından Kızılay’a destek vererek hastalara umut olmak amaçlandı.
Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Burk İşçimen, toplumda gönüllü kan bağışının öneminin anlatılması ve yaygınlaştırılmasının önemi belirterek “Trakya Üniversitesi olarak Türk Kızılayı ile yaptığımız iş birlikleri, gönüllü kan bağışı kampanyaları ile çok sık bir araya geliyoruz. Ben de bir vatandaş olarak sorumluluk bilinci ve gönüllülük ile düzenli olarak kan bağışında bulunuyorum. Günümüzde tıp ve teknoloji alanındaki tüm gelişmelere rağmen kan ve kandan elde edilen ürünlerin yerine geçebilecek alternatif bir tedavi aracı bulunamamıştır. Bugün yaptığımız kan bağışının ihtiyacı olan hastalara, ailelerine ve sevdiklerine umut olmasını diliyorum. Toplumumuzda gönüllü, düzenli, bilinçli bir şekilde toplanan kanın önemini bilen ve bu farkındalığa destek olmak isteyen, hiçbir karşılık beklemeksizin kan bağışında bulunan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 21.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 310 kez okundu.