TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı (SKS) binasında devir teslim töreni düzenlendi. 13 Ekim 2016 tarihinden bu yana, Şube Müdürü Yücel Kurtdere başkanlığında devam eden Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı (SKS) görevine, Arda Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Burak İşçimen atandı. SKS Daire Başkanlığı görevine atanan Öğr. Gör. Burak İşçimen, 16 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenen törenle görevi, Daire Başkan Vekili Yücel Kurtdere’den teslim aldı.
Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin’in katılımı ile düzenlenen törende, Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Semiha Öztuna, Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Burcu Ören Özer Trakya Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serdar Özer de hazır bulundu.
Törende bir konuşma yapan Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç, görevlerin bir bayrak yarışı olduğuna dikkat çekerek, aslolanın kurumların baki kalması ve görev bayrağını daha ileriye ve yükseğe taşımak olduğunu ifade etti. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın (SKS) Üniversitemizin en eski ve önemli birimlerinden biri olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Yücel Kurtdere’nin tecrübeleriyle, SKS’ye çok şey kattığına inandığını belirtti. Yücel Kurtdere’ye hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Öğr. Gör. Burak İşçimen’e yeni görevinde başarılar diledi.
Yücel Kurtdere de yaptığı konuşmada, göreve geldiği andan itibaren SKS personelinin üstün gayretleriyle iyi işler başardığını belirterek, görev süresince kendilerine destek ve yardımcı olan Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın değerli çalışanlarına teşekkürlerini iletti ve Öğr. Gör. Burak İşçimen’e başarılar diledi.
Öğr. Gör. Burak İşçimen, selefi Yücel Kurtdere’ye ve Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ederek, Üniversitenin tüm birim ve çalışanlarıyla uyum ve entegrasyon içerisinde olmaya devam edeceklerini ve daha iyi işler başarma gayretinde olacaklarını sözlerine ekledi.
Öğr. Gör. Burak İŞÇİMEN Kimdir?
Burak İŞÇİMEN, Edirne iline bağlı Keşan İlçesi’nde doğdu. Çocukluk yıllarından itibaren Lokanta, Restaurant ve Hotel işletmeciliği ile iç içe büyüyen İşçimen, aile geleneği olan bu sektörü ileriye taşıyabilmek için bu yönde eğitimlere yöneldi. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 2010 yılında mezun olan İşçimen, Üniversite yıllarında sırasıyla Swissotel The Bosphorus (Stajer), True Blue Kalamış (Aşçı), Leblon Asmalımescit (Aşçıbaşı yardımcısı), True Blue Kalamış (Aşçıbaşı), Sheraton İstanbul Maslak Hotel (Kısım şefi), Larissakka Restaurant (Kısım şefi), Urza Restaurant (Aşçıbaşı asistanı, danışman) gibi İstanbul'un önde gelen mekânlarında mesleki tecrübeler yaşadı. 2011 yılında, İtalya'da gastronomi alanında çalışmalara katılan İşçimen, 2011 yılında Leonardo da Vinci programı kapsamında gittiği Almanya ve İspanya'da balık ve su ürünleri alanında koordinatörlük görevinde bulundu. Mesleki tecrübe ve istihdama önemli ölçüde değer veren Burak İşçimen, 2011 yılından itibaren ticaret yaşamına atılarak, kendi kurduğu işletmelerde yöneticilik yaptı. Dededen toruna kalan aile işletmelerinde de yöneticilik görevlerinde bulunan Burak İşçimen, Ticaret Odası komitelerinde aktif roller aldı. Eğitimin ve gelişimin bir devinim olduğuna inandığını her fırsatta dile getiren Burak İşçimen gelişirken eğitmeyi, eğitirken gelişmeyi ve her alanda paylaşarak büyümeyi hedefleyerek, Keşan Halk Eğitim Merkezi’nde 2010-2017 yılları arasında çıraklık, kalfalık, ustalık yetiştiriciliği programında birçok dalda usta öğreticilik görevlerinde bulundu. 2013 yılında, askerlik görevinin ardından çok sevdiği eğitim-öğretim faaliyetlerine, 2014-2017 yılları arasında Keşan'da turizm alanında mesleki eğitimler veren bir lisede usta öğretici olarak devam eden Burak İşçimen, "Akıllı Besin Pramidi" "Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa" gibi projelerle de öğrencilerinin öğrenimini arttıracak ve sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturacak çalışmalara imza atar. Keşan’ın yeme-içme geleneğini ve kültürünü araştırmak, konuya ilişkin bir kitapçık hazırlamak için yola çıkan Burak İşçimen, bir grup arkadaşı ile birlikte "Tarihten Gelen Tatlar" isimli bir yarışma projesi hazırlayarak hayata geçirir. 17 Eylül 2015 tarihinde, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda akademik yaşamına başlayan Burak İşçimen, Mart 2018 tarihinden itibaren Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü'nde akademik görev ve çalışmalarını sürdürmektedir. 04 Nisan 2018 tarihinden itibaren, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı SKS İşletmeler Genel Koordinatörlüğü görevinde bulunan İşçimen, Trakya Üniversitesi tarafından yönetilen tüm işletmelerin yeniden yapılandırılması sürecini yönetmektedir. Burak İşçimen, 17 Ocak 2019 tarihinden itibaren Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı olarak da görev yapmaktadır.
Ek Resimler
Bu içerik 24.07.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 553 kez okundu.