Trakya Üniversitesi Su Altı Topluluğu İzmit Körfezi'nde Temizlik Yaptı

Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü son sınıf ögrencisi ve Trakya Üniversitesi Su Altı Topluluğu Başkanı Eyüp Zal Bingöl, İzmit Körfezi’nde temizlik yaptıklarını belirterek, “Değirmendere Dalış Okulu’nda bir su altı dalışı gerçekleştirdik. Yaklaşık 30 metre derinliğe indigimiz bu dalışta çeşitli kirlilikleri görüntüledik. Su altında cam şişeler, poşetler, araç lastikleri gibi bir çok atık vardı. Bizler de bu atıkları görüntüledik. İnsanların bunu görmesini istedik, çünkü insanlar denize bir şey attığında bunun kaybolacağını ve gözükmeyeceğini düşünüyor. Bildiğiniz gibi dünyanın 4’te 3’ü sularla kaplıdır. Dünyanın en büyük oksijen rezervi okyanus ve denizlerde elde edilir. Biz de Türkiye’de böyle bir hareket başlatarak su altında temizlik yaptık. Su altı koruyucuları olarak insanlara denizlerin ve suların hiçbir zaman kirletilmemesi gerektiğini anlatmak istiyoruz. Karşılaştığımız manzaralardan bir tanesi de bir baliğın iki tane çöp arasinda kaldığını ve orayı kendine yuva yaptığını görünce bu durum canımızı çok acıttı. Biz,su altinda yaşayan canlıların evine gidip orayı kirletiyoruz. Insanlarin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Dünyayı daha iyi bir sekilde geleceğe bırakmak istiyoruz.

Bu içerik 12.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 170 kez okundu.