TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YOGA VE NEFES TOPLULUĞU “GENÇLERLE YAŞLILAR EL ELE” ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Trakya Üniversitesi Yoga ve Nefes Topluluğu başlatmış olduğu Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Edirne Çocuk Esirgeme Kurumunda “Çocuklar ve Gençler İçin Yoga” etkinliğinden sonra “Gençlerle Yaşlılar El Ele” etkinliğini 9 Nisan 2019 tarihinde Uzunköprü Süleybe - Şefik Öztürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Uzunköprü 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirdi. Etkinlik esnasında Yoga ve Nefes Topluluğu Başkanı Nefize RAMADAN her iki Merkezde bulunan bireylere Orijinal Yoga Sistemi tekniklerini uygulattı. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri Ezgi KAMAR, Ayşe ÖYKE, İrem Nur YANIK ve Özgür ODEH kurumlarda bulunan bireyler için hem çaldılar hem söylediler. Bu etkinlik sayesinde bireyler hem bedensel hem zihinsel hem ruhen rahatladılar ve mutlu oldular. Ezgi KAMAR etkinlik sonrasında duygularını şu şekilde ifade etti “Böylesine bir deneyim yaşamak ve bu tarz etkinliklere aç bireylerle bir arada olmak, tarif edilemeyecek kadar heyecanlıydı benim için. Etkinlik sırasında fark ettiğim gözlerindeki ışık hiç sönmez umarım. Bundan sonraki hedefimiz daha fazla insana ulaşmak olacaktır. Bu tarz etkinliklerin çoğalması dileğiyle…”. İrem Nur YANIK duygularını şu şekilde ifade etti “İlk defa böyle bir deneyim yaşadım. Benim için çok heyecanlı ve önemli bir gündü. Onlarla beraber olmak, onlar ile birlikte vakit geçirmek muhteşem duygulardı. Onların yüzlerindeki tebessüm beni daha da çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Böyle etkinliklerde bulunup daha çok farkındalık yaratılmasını isterim”. Yoga ve Nefes Topluluğu Başkanı Nefize RAMADAN Sosyal Sorumluluk Projesi hakkında şunları söyledi “Şu ana kadar ziyaret edip etkinlik gerçekleştirdiğimiz kurumlardaki tüm emek ve gönül veren kişilere teşekkür ederiz. Projemizin amacı toplumdaki tüm engelli, yaşlı ve sosyal dezavantajlı bireylere eşitlik ilkesi ile yaklaşmaktır. Etkinliklerde Orijinal Yoga Sistemi tekniklerini el ele, göz göze uyguladık. Bu teknikler bireyi içinde yaşadığı topluluğun mutlu, uyumlu, etkin ve sorumlu bir üyesi olmak yönünde destekler. Bütün organizma için hayati önem taşıyan nefes alıp vermeyi bilinçli ve doğru bir şekilde yapmak ve hayata yerleştirmek için teknikler uyguladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu’ya ve Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının bize vermiş olduğu imkân ve destek için teşekkür ediyoruz. Daha fazla bireylere ulaşmayı ve onların hayatlarına dokunmayı hedefliyoruz”.
Bu içerik 10.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 509 kez okundu.