TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE KIZILAY BUTİK MAĞAZASI AÇILDI

Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Kızılay Edirne Şubesi iş birliğiyle Kızılay Butik Mağazası açıldı.
Kızılay Edirne Şubesi ile Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın iş birliği ile ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik olarak hazırlanan Kızılay Butik Mağazası, Bolca Ana Yemekhanesi binası ikinci katında hizmete girdi. İhtiyaç sahibi öğrencilerin giyim ürünlerini ücretsiz olarak edinebileceği mağazanın açılış törenine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kızılay Butik Mağazası’nın Kızılay Edirne Şubesinin hayali olduğunu ve bu hayali gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, “Türk Kızılayı 1868 yılında Hilal-i Ahmer isminde savaşta yaralı ve hasta askerlere yardım amaçlı kurulan bir cemiyet. Daha sonra 1935’te Mustafa Kemal Atatürk, Kızılay ismini verdi. İsim babası Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etti ve biz de Türk Kızılayı olarak gençlere hediye getirdik. Bu hediyeleri üniversiteye teslim edeceğiz. Onların uygun gördüğü genç öğrencilerimize hediyelerimizi takdim edecekler.” diyerek Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Öğr. Gör. Burak İşçimen’e desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Hilal’in medeniyetimiz için birçok anlam barındırdığını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Hilal dediğinizde, ay dediğinizde camilerimizin üzerindedir o hilal. Bayraklarımızın üzerindedir o hilal. Biz hilali hep sevmişizdir, Yaradanı bize hatırlattığı için. Ve dünyanın en güzel bayrağında da hilal ve yıldız, o kan kırmızısının içerisinde bizi anlatır. Dünyanın neresine giderseniz gidin bizimdir o. Bunun kızıl ayı da Türk Kızılayı olarak dünyanın her coğrafyasında mazlumun, ihtiyaç sahibinin, ‘yok mu bir kurtaracak, yok mu bir yardım eli’ diyenin yanında olmuş, olmaya da devam edecek en önemli kuruluşlarımızdan biridir. Ülkemizdeki 81 ilin neredeyse her kasabasından ve dünyanın birçok farklı coğrafyasından 41 bine yakın öğrencimiz var. Kimi ihtiyaç sahibi kimi durumu iyiyken bir anda ihtiyaç sahibi olabiliyor. Allah bu büyük millete güç ve kuvvet versin ki biz yardım eden, veren el olmaya devam edelim. Güzel bir düşünceyle başkanım dedi ki 'Biz bir butik açalım, güzel elbiselerimiz olsun. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz de hiç kimseye minnet etmeden gelsin, ihtiyacını alsın götürsün.’ Ne kadar güzel bir düşünce. Bu bina her gün yaklaşık 10 bin kişinin yemek yediği, öğrencinin en çok gelip gittiği bina. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz bundan sonra burayı duyacaklar ve ihtiyacı olan gelip ihtiyacını karşılayacak.” diyerek  projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının gerçekleştirilmesinin ardından kurdele kesilerek Kızılay Butik Mağazası hizmete girdi. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, mağazayı gezerek öğrenciler için sunulan ürünleri inceledi ve mağaza hakkında bilgi aldı.
Ek Resimler
Bu içerik 30.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 642 kez okundu.