TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN ‘ASKIDA YEMEK’ VE ‘REZERVASYON SİSTEMİ’ UYGULAMASI

Trakya Üniversitesi, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ücretsiz yemek yiyebileceği ‘askıda yemek’ uygulamasını hayata geçirdi. Akademik ve idari personelin internet üzerinden yükleme yaparak destek olabileceği uygulama sayesinde maddi durumu olmayan öğrenciler, yemekhanelerde ücretsiz olarak yemeklerini yiyebilecek.
‘Bir Öğrenci De Sen Okut’ bağış kampanyasıyla bugüne kadar yüzlerce öğrencinin eğitimine katkı sağlayan Trakya Üniversitesi, bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi ve üniversite öğrencilerinin yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla ‘askıda yemek’ uygulamasını başlattı. Trakya Üniversitesi kampüslerinde yer alan yemekhanelerde geçerli olacak uygulamayla birlikte hem vakıf kültürü yaşatılacak hem de yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilenecek.
Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, sisteme internet üzerinden ve yemekhanelerde bulunan kiosklar ile yükleme yapılacağını belirterek “Hepimiz öğrencilik dönemlerimizde birtakım ekonomik sıkıntılar yaşamışızdır. Şimdi o sıkıntıları yaşayan kardeşlerimizin sorunlarını biraz hafifletmek adına onlara destek olma zamanı.” diye konuştu.
Yemekhanelerde Rezervasyon Sistemi de Uygulamaya Konuluyor
‘Askıda yemek’ uygulamasının “yükle.al” bakiye yükleme sistemi ve yemekhanelerimizde bulunan kiosklar aracılığıyla yapılacağını belirten ve bu uygulamanın aynı zamanda yemekhanelerde uygulamaya konulacak rezervasyon sisteminin de bir habercisi olduğunu ifade eden Öğr. Gör. İşçimen, uygulamanın Ocak 2021’de hayata geçirileceğini ifade etti. COVİD-19 süreci atlatılıp öğrencilerimiz okullarına döndüğünde Rezervasyon Sistemi ile sporcu menüsü ve vejetaryen yemek menüleri de akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin seçimine sunulacaktır.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: Atalarımızdan Miras Kalan Yardımlaşma Ruhunu Yaşatıyoruz
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; Osmanlı’nın tüm dünyaya nam salan yardımlaşma olgusunun bir benzerini Trakya Üniversitesi olarak hayata geçireceklerini ifade ederek “Bizlere atalarımızdan miras kalan güzel ahlak, yardımlaşma ve merhamet ruhunu yaşatıyoruz ve tıpkı onların geçmişte yaptığı gibi bugün biz de zengin ile ihtiyaç sahipleri arasında bir dayanışma köprüsü kuruyoruz. ‘Bir Öğrenci De Sen Okut’ bağış kampanyasıyla başlattığımız dayanışma ruhunun bir devamı olan ‘askıda yemek’ uygulamasını Üniversitemiz genelindeki tüm yemekhanelerde hayata geçiriyoruz. Bu sayede ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz ücretsiz olarak günlük yemeklerini yiyebilecek ve alan el ile veren el birbirini görmemiş olacak.” dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 11.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 412 kez okundu.