TÜ SİNEMA TOPLULUĞU “THE FOUNTAIN” FİLM GÖSTERİMİ

The Matrix’i izlediğinde bilimkurgu sinemasında daha ne kadar ileri gidilebileceğini, bir sonraki aşamanın ne olacağını kendisine soran Darren  Aronofsky’nin, aradığı cevabı bulmak için çıktığı uzun ve sancılı yolculuk, The Fountain gibi eşsiz bir bilimkurgu filminin hazırlanmasıyla tamamlandı. Her izleyenin farklı algıladığı ve anlamakta zorlandığı The Fountain, tam da Aronofsky’nin istediği gibi çeşitli tartışmalar ortaya çıkardı. Aronofsky, filmi her izleyenin kendi cevaplarını bulmasını istiyordu.
Trakya Üniversitesi Sinema Topluluğu tarafından Yönetmen Aronofsky’nin bu meşhur filmi “The Fountain” 7 Kasım ‘da gösterime sunuldu ve TÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ögr. Gör. Dr. Mazlum Baki Demirtaş tarafından film okuması yapıldı. Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe Trakya Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri dışında Edirne halkından da katılım oldu. Yaklaşık 250 seyircinin katılımıyla gerçekleşen ücretsiz film gösteriminin ardından yapılan okumaya 100 üzerinde dinleyici katıldı.
Bu içerik 13.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 374 kez okundu.