TÜRK KIZILAYI TOPLULUĞU “DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 47/3 sayılı kararı ile 1992 yılında 3 Aralık  “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edildi.Böylelikle toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşkil etmek ve engelli bireylerin durumuna dair politik,sosyal,ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık artırmak amaçlanmaktadır.
Bu yıl Dünya Engelliler Günü’nde Trakya Üniversitesi Türk Kızılayı Topluluğu öğrencileri Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çok özel çocuklarla birlikte çok özel bir gün geçirdi.Topluluk öğrencileri,çocuklarla beraber şarkılar söyledi,dans etti,kurabiyele yaparak eğlenceli vakit geçirdi ve günün önemine ilişkin  desteğini göstermiş oldu.
Bu içerik 10.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 284 kez okundu.