TURKMSIC DİYABET ETKİNLİĞİ

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Edirneli vatandaşların ücretsiz olarak kan şekerini ölçerek, diyabete dikkat çekti.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, kent merkezinde bulunan trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde stant açarak, ücretsiz olarak vatandaşların kan şekerini ölçtü.
Öğrenciler, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kurdukları standa vatandaşları diyabet hastalığına karşı hem broşürlerle bilgilendirdi hem de kan şekeri ölçümü yaptı.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Alper Tapan, diyabete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kurdukları stantta isteyen vatandaşların kan şekeri değerlerini ölçtüklerini belirtti. Tapan, “Vatandaşlarımızın anlık kan şekerlerini ölçüyoruz riskli gördüğümüz kişileri aile sağlık merkezlerine ya da hastanelere gönderiyoruz” dedi.
Bu içerik 18.01.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 782 kez okundu.