TurkMSIC Genel Kurulu

"Türk Tıp Öğrencileri Birliği’nin 2017 Genel Kurulu, 13-15 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da Transatlantik Hotel’de gerçekleştirildi.
Dünya Tıp Öğrencileri Birliğinin (IFMSA) ve Dünya Sağlık Örgütü’nün resmi partnerliğinin yanında,Türkiye’nin en büyük resmi tıp öğrenci organizasyonu olan ve 70’i aşkın tıp fakültesinde binlerce üyesi bulunan Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC), Türkiye’deki tüm tıp fakültelerinden 800’ü aşkın katılımcı ile genel kurulunu gerçekleştirdi. Kurum organizasyonu içerindeki çalışma kollarının ve yönetim kurulunun delegasyonlarla belirlendiği genel kurulda birliğin bir yıllık hareket planı tartışıldı. Bununla birlikte sene içerisinde yapılan faaliyetler irdelendi.
Üniversitemizi temsilen Trakya Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC Trakya) 8’i aktif olmak üzere 14 kişilik delegasyon ile genel kurula katılım gösterdi. Ayrıca üniversitemizi gururlandıracak bir haber de geldi. 2016-2017 döneminde Trakya Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği başkanlığı görevi yürüten Tıp Fakültesi Öğrencimiz Beyza ARTAR, genel kurulda Türkiye’deki tıp fakültelerinden delegasyonların oylaması sonucu Türkiye Ulusal Halk Sağlığı Çalışma Kolu (SCOPH) Yöneticiliği’ne seçildi. 2017-2018 döneminde Artar, Türkiye’deki tüm tıp fakültelerindeki TurkMSIC Halk Sağlığı çalışmalarının aktif yöneticisi olacak.
Türk Tıp Öğrencileri Birliği’nde 27 yıldır aktif olarak görev alan Trakya Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği, bu anlamda birliğin en eski ve en etkin üyelerinden biri konumunda bulunuyor. Her yıl onlarca tıp öğrencisi, Trakya Tıp Öğrencileri Birliği aracılığıyla Türkiye’nin ve dünya’nın dört bir yanına değişimde bulunma şansı elde ediyor.
Ek Resimler
Bu içerik 31.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1144 kez okundu.