Beslenme ve Diyet Danışmanlık Birimi

Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır. Bireylerin yeterli ve dengeli beslenmesi; hastalıkların görülme riskinin azalması, protein enerji malnütrisyonun, vitamin-mineral yetersizliklerinin önlenmesi vb. beslenme ile ilgili sağlık sorunlarının en aza indirilmesinde rol oynayan koruyucu etmenlerin başında gelmektedir.

Trakya Üniversitesi Beslenme ve Diyet Danışmanlık Birimi öğrenci ve personelimize yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgi vermek ve beslenme ile ilgili tüm koşulları açıklamak, kişilerin beslenme ile ilgili hedeflerine ulaşmasının pratik yolunu gösterip, sağlıklı yaşam biçimini geliştirmesini sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Üniversitemiz Balkan Yerleşkesi Bolcaana Yemekhane binası giriş katında hizmet vermeye başlayan Beslenme ve Diyet Danışmanlık Biriminde Beslenme Şube bağlı çalışan diyetisyenlerimiz beslenme konusunda bilgi sahibi olmak isteyen öğrenci ve personelimize danışmanlık hizmeti vermek amacıyla görev yapmaktadırlar.

Randevu almak için; Tıklayınız
Bu içerik 23.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 2035 kez okundu.