TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ GELİŞİYOR

Trakya Üniversitesi ile Yeditepe Üniversitesi ortak çalışma, proje geliştirme ve karşılıklı iletişimi güçlendirme konularında iş birliğine gitme kararı aldı...

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, Genel Sekreter Vekili Ali Baş ve üniversitenin Spor Kültür Müdürlüğü’nde görevli Spor Koordinatörü Vahit Zorlu ile Yeditepe Üniversitesi’nde bir araya gelerek eğitim, bilimsel iş birliği ve ikili ilişkiler kurulması konularında görüşmelerde bulundu.

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Yeditepe Üniversitesi’ne iş birliği ziyaretinde bulundu. Trakya Üniversitesi’nin iş birliği ağını genişletmeye yönelik gerçekleştirilen ziyarette iş birliği geliştirilecek çalışma konuları, kapsamı ve ayrıntıları konuşulurken, iki kurum arasında iş birliği protokolü hazırlanması ve imzalanması konusunda mutabık kalındı. Protokol ile iki kurum arasında belirlenen alanlarda eğitim, seminer, proje, uygulama çalışmaları, ortak bilimsel araştırmalar gerçekleştirilmesi ve öğrencilere yönelik eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmesi konularında iş birliğine gidilmesi amaçlanıyor. İki üniversitenin de sahip olduğu imkânları ve potansiyeli yansıtacak her konuda ortaklaşa hareket edecek olan kurumlar, yeni bir dostluk ilişkisinin de temellerini atacak. İş birliği kapsamında ayrıca, Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, afet ve acil durumlara karşı toplum seviyelerinde nasıl önlem alınabileceğine ilişkin ortak bir bilinç ve yaklaşım oluşturmak amacıyla Yeditepe Üniversitesi Doğal Afetlerde Arama-Kurtarma Kulübü (YUDAK) ve Trakya Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu’nun katılacağı ortak eğitim ve faaliyet gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Yeditepe Üniversitesi ile karşılıklı kurumsal yarar adına eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetleri başta olmak üzere öğrencileri ilgilendiren ve akademik, sosyal gelişimlerini destekleyen hemen her konuda iş birliği adımı atmak için bir araya geldiklerini belirterek, gerçekleştirdikleri ön görüşmelerin her iki kuruma da hayırlar getirmesini temenni ettiğini dile getirdi. Öğr. Gör. Burak İşçimen ayrıca, Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan’a ve üniversite yöneticilerine teşekkür etti.
Ek Resimler
Bu içerik 11.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 341 kez okundu.